Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil mijn e-mail op Android instellen

In deze handleiding geven we stap voor stap weer hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt op jouw Android-toestel.

Heb je nog geen e-mailadres? Volg dan de stappen in het artikel 'Een nieuw e-mailadres aanmaken'.

In dit artikel gebruiken we afbeeldingen en stappen van een Huawei-toestel met Android versie 6.0. Hou er rekening mee dat niet ieder Android-toestel dezelfde 'E-mail'-applicatie gebruikt.

 

Het kan dus zijn dat sommige afbeeldingen en stappen uit dit artikel anders zijn of überhaupt niet aanwezig zijn op jouw Android-toestel. De stappen zijn in dat geval wel vergelijkbaar, waardoor je je e-mailadres alsnog kunt toevoegen.


Maak een nieuw e-mailaccount aan

Er zijn twee mogelijkheden om je e-mailadres op je Android-toestel in te stellen. Als je nog geen e-mailadres op je toestel hebt ingesteld, open je de 'E-mail'-applicatie. Hierna wordt direct gevraagd om een e-mailaccount in te stellen.

Heb je al eerder een e-mailadres aangemaakt binnen de 'E-mail'-applicatie? Dan is het van belang dat je hierbinnen een nieuw account aanmaakt. Hoe je dit doet, verschilt per Android-toestel, maar is doorgaans te doen door binnen de 'E-mail'-applicatie naar 'Instellingen' en 'Voeg nieuw account toe' te gaan. Je kan ook op je toestel zelf naar 'Instellingen' gaan, gevolgd door 'Accounts'. Hier vind je doorgaans de optie om een nieuw e-mailaccount aan te maken.Vervolgens zul je voor de meeste toestellen eerst het type e-mailaccount moeten aangeven. Kies in dat geval voor 'Overige', zoals te zien is in onderstaande afbeelding. 

Kies voor 'Overige'Vul nu jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in. Afhankelijk van je toestel kies je hierna voor 'Handmatig instellen' of 'Volgende'.

Vul je e-mailadres en je wachtwoord in.Kies nu voor 'IMAP'

Kies voor IMAPVoer de e-mailinstellingen van jouw e-mailadres in.

  • Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.


Vervolgens voer je de instellingen voor de inkomende e-mail in.

  • Bij 'IMAP-server' vul je imap.transip.email in.
  • Bij 'Beveiligingstype' kies je voor 'SSL (/TLS)'
  • Bij 'Poort' vul je 993 in.

Vul de instellingen van de inkomende mail in.Daarna vul je de instellingen voor de uitgaande e-mail in.

  • Bij 'SMTP-server' vul je smtp.transip.email in.
  • Bij 'Beveiligingstype' kies je voor 'SSL (/TLS)'
  • Bij 'Poort' vul je 465 in.

Indien dit gevraagd wordt, vul je nogmaals je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in.

  • Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Uitgaande e-mailinstellingen

Druk nu op 'Volgende' of 'Voltooien' om het e-mailaccount toe te voegen.Voor de meeste toestellen krijg je nu de optie om extra opties te kiezen voor het e-mailaccount en om de account-naam en afzendernaam op te geven.

Account instellen

Geef de account-naam en de afzendernaam op
Hierna is jouw e-mailadres succesvol ingesteld! Je kunt nu jouw e-mailadres gebruiken via de 'E-mail' applicatie voor Android.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt op je Android-toestel.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 6 juni 2019 (#3161)

@atwendys2012

Ai, dat is vervelend! Mocht het wachtwoord onjuist zijn, dan lees je in dit artikel hoe je het wachtwoord opnieuw instelt.

Mocht het hierna nog steeds niet lukken, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt ze met de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina en met de knop 'Contact' in je controlepaneel.

Stuur hierbij wat screenshots op van de instellingen die je invoert. Op basis hiervan kunnen onze supporters je zo goed mogelijk verder helpen!

0
atwendys2012 5 juni 2019 (#3157)

beste mensen,

ik heb een nieuwe telefoon en wil mij email op mijn telefoon hebben, echter denk ik dat ik mijn wachtwoord vergeten ben. Tenminste mijn wachtwoord wat ik invoer wordt geaccepteerd maar hij kan geen verbinding met de server maken

Help

0
Nick Brouwer Admin 13 mei 2019 (#3064)

@haantje72

Ai, dat is erg vervelend. Zou je ons wat schermafbeeldingen sturen van de instellingen die jij invoert? Je kan deze sturen naar onze supportafdeling, je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

0
haantje72 8 mei 2019 (#3057)

heel dat android en gmail werkt gewoon totaal niet bij jullie... kan er niets mee :(

0
Matthijs van Beek Admin 5 februari 2019 (#2638)

@fitcurpa,

Zou je een bericht naar onze supportafdeling kunnen sturen met screenshots van de geavanceerde instellingen voor uitgaande mail? Je kunt hiervoor de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina gebruiken.

0
fitcurpa 2 februari 2019 (#2620)

Ik heb nu meerdere m aslen geprobeerd ma a r blijf de melding krijgen op mijn tablet dat IMAP.transip.email niet reageert. Heb alles ingevuld zoals hierboven

0
Nick Brouwer Admin 1 oktober 2018 (#2015)

@wonderhomes

Deze plek is bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' aan de onderkant van deze pagina te gebruiken.

0
wonderhomes 1 oktober 2018 (#2013)

ze blijven zeggen,u kunt pas emails ontvangen als u account is geverifieerd. Wat houdt dit in, via Pop3 zie ik hem wel bij de accounts erbij staan nu

0
wonderhomes 1 oktober 2018 (#2012)

Ik heb alles ingevuld zoals hierboven en ik krijg hem niet op mijn telefoon, wat doe ik fout? Alles doorgelopen, wachtwoorden etc. Hoor graag van je. mvg Edith (andere account Info@wonderhomes.nl werkt wel, zelfde manier gedaan.

0
Matthijs van Beek Admin 12 juli 2018 (#1589)

@jonathankamp

Bedankt voor je feedback! Het is inderdaad een iets oudere Android-versie. Ik heb dan ook dit artikel voor een update op onze planning gezet.

0
jonathankamp 2 juli 2018 (#1539)

Het voorbeeld gaat over een hele oude versie van Android. In mijn versie Android 7.0 is bij de keuze voor 'Beveiligingstype' het niet mogelijk om SSL/TLS te kiezen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op