Ik wil mijn e-mail op Android instellen

In deze handleiding geven we stap voor stap weer hoe het e-mailadres, welke je bij TransIP hebt aangemaakt, kunt instellen op jouw Android apparaat. In dit voorbeeld wordt er gebruik gemaakt van Android versie 5.0.1. Deze handleiding is ook toepasbaar op andere Android versies.

Mocht je nog geen e-mailadres hebben aangemaakt, dan kun je hiervoor deze handleiding raadplegen.

Stap 1

Wanneer je de 'E-mail' applicatie voor het eerst opstart, wordt er direct gevraagd om een e-mailadres in te stellen. Mocht er al een e-maildres staan ingesteld, dan kun je dezelfde configuratie via het 'Instellingen' menu binnen de applicatie starten.

Kies hier voor de optie 'Overige'.

Kies voor 'Overige'

Stap 2

Vul nu jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in. Klik hierna op 'Handmatig instellen'.

Vul je e-mailadres en je wachtwoord in.

Stap 3

Kies nu voor 'IMAP'

Kies voor IMAP

Stap 4

Nu voer je de e-mailinstellingen van jouw e-mailadres in.

• Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Vervolgens voer je de instellingen voor de inkomende e-mail in.

• Bij 'IMAP-server' vul je imap.transip.email in.
  • Bij 'Beveiligingstype' kies je voor 'SSL'
  • Bij 'Poort' vul je 993 in.

Vul de instellingen van de inkomende mail in.

Daarna vul je de instellingen voor de uitgaande e-mail in.

• Bij 'SMTP-server' vul je smtp.transip.email in.
  • Bij 'Poort' vul je 465 in.
  • Bij 'Beveiligingstype' kies je voor SSL/TLS

Tot slot vul je nogmaals je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in.

• Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Uitgaande e-mailinstellingen

Stap 5

Er zal nu getest worden of er verbinding kan worden gemaakt met de inkomende en uitgaande e-mailserver.

Het venster 'Account instellen' zal nu getoond worden. Je kunt deze opties naar eigen inzicht instellen.

Account instellen

Stap 6

Geef nu tot slot op welke naam je het account wil geven en onder welke naam je e-mail zou willen versturen.

Geef de account-naam en de afzendernaam op

Stap 7

Jouw e-mailadres is nu succesvol ingesteld! Je kunt nu jouw e-mailadres gebruiken via de 'E-mail' applicatie voor Android.