Ik wil mijn e-mail op Android instellen

In deze handleiding geven we stap voor stap weer hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt op jouw Android-toestel.

Heb je nog geen e-mailadres? Volg dan de stappen in het artikel 'Een nieuw e-mailadres aanmaken'.

In dit artikel gebruiken we afbeeldingen en stappen van een Huawei-toestel met Android versie 6.0. Hou er rekening mee dat niet ieder Android-toestel dezelfde 'E-mail'-applicatie gebruikt.

Het kan dus zijn dat sommige afbeeldingen en stappen uit dit artikel anders zijn of überhaupt niet aanwezig zijn op jouw Android-toestel. De stappen zijn in dat geval wel vergelijkbaar, waardoor je je e-mailadres alsnog kunt toevoegen.

Maak een nieuw e-mailaccount aan

Er zijn twee mogelijkheden om je e-mailadres op je Android-toestel in te stellen. Als je nog geen e-mailadres op je toestel hebt ingesteld, open je de 'E-mail'-applicatie. Hierna wordt direct gevraagd om een e-mailaccount in te stellen.

Heb je al eerder een e-mailadres aangemaakt binnen de 'E-mail'-applicatie? Dan is het van belang dat je hierbinnen een nieuw account aanmaakt. Hoe je dit doet, verschilt per Android-toestel, maar is doorgaans te doen door binnen de 'E-mail'-applicatie naar 'Instellingen' en 'Voeg nieuw account toe' te gaan. Je kan ook op je toestel zelf naar 'Instellingen' gaan, gevolgd door 'Accounts'. Hier vind je doorgaans de optie om een nieuw e-mailaccount aan te maken.

Vervolgens zul je voor de meeste toestellen eerst het type e-mailaccount moeten aangeven. Kies in dat geval voor 'Overige', zoals te zien is in onderstaande afbeelding.

Kies voor 'Overige'

Vul nu jouw e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in. Afhankelijk van je toestel kies je hierna voor 'Handmatig instellen' of 'Volgende'.

Vul je e-mailadres en je wachtwoord in.

Kies nu voor 'IMAP'

Kies voor IMAP

Voer de e-mailinstellingen van jouw e-mailadres in.

• Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Vervolgens voer je de instellingen voor de inkomende e-mail in.

• Bij 'IMAP-server' vul je imap.transip.email in.
  • Bij 'Beveiligingstype' kies je voor 'SSL (/TLS)'
  • Bij 'Poort' vul je 993 in.

Vul de instellingen van de inkomende mail in.

Daarna vul je de instellingen voor de uitgaande e-mail in.

• Bij 'SMTP-server' vul je smtp.transip.email in.
  • Bij 'Beveiligingstype' kies je voor 'SSL (/TLS)'
  • Bij 'Poort' vul je 465 in.

Indien dit gevraagd wordt, vul je nogmaals je e-mailadres en het bijbehorende wachtwoord in.

• Bij 'Gebruikersnaam' vul je jouw e-mailadres in.
  • Bij 'Wachtwoord' vul je het wachtwoord van jouw e-mailadres in.

Uitgaande e-mailinstellingen

Druk nu op 'Volgende' of 'Voltooien' om het e-mailaccount toe te voegen.

Voor de meeste toestellen krijg je nu de optie om extra opties te kiezen voor het e-mailaccount en om de account-naam en afzendernaam op te geven.

Account instellen

Geef de account-naam en de afzendernaam op
Hierna is jouw e-mailadres succesvol ingesteld! Je kunt nu jouw e-mailadres gebruiken via de 'E-mail' applicatie voor Android.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je e-mailadres bij TransIP instelt op je Android-toestel.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.