Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil e-mail versturen vanaf mijn eigen domein

Als je een eigen domeinnaam hebt kan je met een E-mail Only-pakket of een Webhostingpakket een e-mailadres aanmaken dat alleen van jou is. Denk bijvoorbeeld aan voor@achternaam.nl of een uniek e-mailadres als amy@mijnwereldreis.global.

Voor het apenstaartje (@) kan je een zelfgekozen begin van je e-mailadres invullen. Achter het apenstaartje zal altijd het domein staan waar je gebruik van maakt.

In dit artikel leggen we uit hoe je een e-mailadres aanmaakt met jouw domeinnaam.

We zullen nu eerst uitleggen wat het verschil is tussen de pakketten waarmee je e-mailadressen aan kunt maken. Daarna leggen we uit hoe je deze pakketten op een domein kunt afnemen, om tot slot aan te geven hoe je hier een e-mailadres op maakt.


E-mail Only-pakket

Als je alleen wilt e-mailen vanaf jouw eigen domeinnaam is een E-mail Only-pakket bij uitstek geschikt. In tegenstelling tot een webhostingpakket is er bij een E-mail Only pakket geen webruimte beschikbaar waarop een website kan worden gehost.

Het E-mail Only pakket is specifiek bedoeld om e-mailadressen te koppelen aan jouw domeinnaam. Met dit pakket beschik je over een aantal e-mailboxen, waarmee je e-mailadressen, mailgroepen en e-mail forwards kunt aanmaken. Daarnaast biedt E-mail Only ook de mogelijkheid om jouw domein naar een ander adres door te sturen.

Bezoek ook de productpagina van E-mail Only voor meer informatie, zoals hoeveel e-mailboxen er bij de verschillende pakketten inbegrepen zijn.


Webhostingpakket

Mocht je meer e-mailboxen willen aanmaken dan er in de E-mail Only pakketten inbegrepen zijn, dan kun je er voor kiezen om één van onze Webhostingpakketten te gebruiken. Hier zitten meer e-mailboxen bij inbegrepen. Het is afhankelijk van het pakket hoeveel dat er precies zijn. Daarnaast kun je met een Webhostingpakket ook een eigen website op jouw domein plaatsen.

Bezoek ook de productpagina van onze webhostingpakketten voor meer informatie, zoals hoeveel e-mailboxen er bij de verschillende pakketten inbegrepen zijn.


Ik heb nog geen domeinnaam

Als je nog geen domeinnaam in je bezit hebt, bezoek dan eerst de productpagina's van E-mail Only of de webhostingpakketten. Hier vind je uitgebreide informatie over het betreffende pakket en de mogelijkheid om direct een pakket uit te kiezen.


Stap 1

Zodra je het gewenste pakket hebt gevonden, klik je eronder op 'Bestellen'.

kies het gewenste e-mail only pakket uit


Stap 2

Op de volgende pagina zul je direct je domeinnaam aan kunnen vragen. Wanneer je jouw gewenste domein hebt gekozen, klik je op 'Checken'.

Als het domein beschikbaar is, kun je hiernaast direct op 'Kiezen' klikken.

Als het domein onverhoopt niet beschikbaar is, dan zal er 'Verhuizen' staan. Dit betekent dat het domein eerder door een andere partij is vastgelegd. Je kunt nu ook op 'Beschikbaar' klikken om suggesties te zien voor domeinnamen die op de jouw lijken.

In het onderstaande voorbeeld hebben we het domein site-voorbeeld.nl ingevoerd. Omdat dit domein al geregistreerd is, klikken we op 'Beschikbaar' om alternatieve suggesties terug te zien.

Kies je domeinnaam

Je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe domeinnaam in te vullen. Klik hierna opnieuw op 'Check' om te zien of je domeinnaam beschikbaar is.

Zodra je een beschikbaar domein hebt uitgekozen, klik je op 'Kiezen'.


Stap 3

Je krijgt nu een overzicht te zien van je gekozen producten. Je kunt hier naar wens de betaalmethode van je account aanpassen. Klik op 'Bestelling afrekenen' om, je raadt het al, je bestelling af te rekenen.

Reken je bestelling af

Je bestelling wordt hierna direct in behandeling genomen. Ga nu naar je controlepaneel, hierin zal je domeinnaam en het bijbehorende pakket zo snel mogelijk zichtbaar en actief worden.

Ga nu naar 'Het aanmaken van een e-mailadres' om te zien hoe je een e-mailadres aanmaakt.

Ik heb al een domeinnaam

Als je al een domeinnaam in je bezit hebt, kun je via de betreffende productpagina een E-mail Only of webhostingpakket afnemen. Hier vind je uitgebreide informatie over het betreffende pakket en de mogelijkheid om direct een pakket uit te kiezen.

 

Stap 1

Zodra je het gewenste E-mail Only pakket hebt gevonden, klik je eronder op 'Bestellen'.

kies het gewenste e-mail only pakket uit


Stap 2

Zoek in het volgende scherm de domeinnaam waarop je het pakket wil bestellen en klik ernaast op 'Kies'.

Kies je domeinnaam

Stap 3

Je krijgt nu een overzicht te zien van je gekozen producten. Klik op 'Betalen' om, je raadt het al, je bestelling af te rekenen.

Reken je bestelling af

Je bestelling wordt hierna direct in behandeling genomen. Ga nu naar je controlepaneel, hierin zal je domeinnaam en het bijbehorende pakket zo snel mogelijk zichtbaar en actief worden.

Ga nu naar 'Het aanmaken van een e-mailadres' om te zien hoe je een e-mailadres aanmaakt.


Het aanmaken van een e-mailadres

Zodra je een pakket hebt uitgekozen, kun je het artikel 'Een nieuw e-mailadres aanmaken' gebruiken om een e-mailadres via jouw controlepaneel aan te maken.

Zodra je een e-mailadres hebt aangemaakt, kun je deze te allen tijde benaderen via de webmail.

Mocht je liever gebruik maken van een e-mailprogramma zoals Outlook of Thunderbird, dan kun je een reeks handleidingen terug vinden in dit artikel.In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een eigen e-mailadres voor jouw domeinnaam kunt aanmaken.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
mvzijl 17 augustus 2022 (#8621)

@David Evers, oké, duidelijk. Dankjewel.

0
David Evers Admin 17 augustus 2022 (#8612)

@mvzijl Hallo Marion, Een E-mail Only-pakket is gekoppeld aan het domein waarop je deze hebt aangevraagd. Je kunt met jouw pakket dus 3 mailboxen aanmaken voor 1 domeinnaam.

0
mvzijl 16 augustus 2022 (#8606)

Beste,

Ik heb al een Only e-mail en zie nu bij het lezen van de uitleg dat daar 3 mailboxen bijzitten. Hoe lees ik dit:

Deze zijn allemaal voor die domeinnaam alleen te gebruiken of kan ik een mailbox gaan aanmaken, hiervan van deze 3, voor een andere domeinnaam?

Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

Warme groet,

Marion

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op