Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De privacy en encryptie op STACK

De veiligheid van je data vinden wij erg belangrijk bij TransIP en daarom worden de data op je STACK versleuteld met een 256-bit AES-sleutel. Tevens verloopt de connectie ongeacht welke cliënt je gebruikt altijd via https zodat het verkeer van en naar je STACK ook altijd versleuteld is.

Om STACK tot een geweldig product te maken zijn voor ons een aantal dingen van belang, waaronder het gemakkelijk delen van je bestanden en het eenvoudig koppelen van je STACK aan je apparaten via WebDAV. Hierdoor kunnen wij alleen server-side encryptie toepassen en geen end-to-end encryptie. Dit betekent dan ook dat de encryptie sleutel in bezit is van TransIP en deze wordt los van de storage server opgeslagen. Wanneer je de data opvraagt, wordt deze on the fly decrypted op de servers waar we de data beschikbaar maken. Dit is dus bijvoorbeeld ook nodig bij een (automatische) migratie van je STACK naar een andere fysieke server om down-time te minimaliseren / voorkomen.

Wij hebben een strikte procedure in het geval er toegang tot deze keys noodzakelijk is (waar wij om veiligheidsredenen geen verder informatie over kunnen geven).

Voor wat betreft het privacybeleid van STACK en onze andere producten kun je deze pagina raadplegen. Hierin wordt aangegeven hoe er door TransIP wordt omgegaan met jouw gegevens.


Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

Wil je dit artikel bespreken met andere gebruikers? Laat dan een reactie achter!

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 24 oktober 2017 (#237)

@mpepping

Goed idee! De privacy policy van TransIP geldt voor alle producten van TransIP, dus ook voor STACK :-)

We hebben het artikel inmiddels uitgebreid met deze informatie.

-Nick

0
mpepping 6 oktober 2017 (#146)

Dit artikel geeft goede informatie over de versleuteling .. maar nog niet over de privacy, zoals de titel "De privacy en encryptie op STACK" doet duiden. Geldt voor Stack dezelfde privacy policy als voor andere TransIP diensten (https://www.transip.nl/legal-and-security/privacy-policy/)? Het zou goed zijn om dit artikeltje uit te breiden met bijvoorbeeld een stukje uit deze toelichting: https://www.transip.nl/legal-and-security/privacy-policy/

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op