Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil gebruikers aanmaken in mijn STACK

Binnen jouw STACK heb je de mogelijkheid om gebruikers aan te maken waaraan je een deel van jouw opslagruimte toewijst. Deze gebruikers krijgen daarmee als het ware hun eigen ruimte binnen jouw STACK. De andere gebruiker heeft alleen toegang tot zijn eigen deel en kan niet bij de bestanden die op de rest van jouw STACK staat.

afbeelding van STACK gebruikers

Om een gebruiker aan te maken log je eerst in op de STACK webinterface. Log je voor het eerst in? Lees dan het artikel 'Ik wil de webinterface van STACK gebruiken'.

Zodra je bent ingelogd, klik je binnen de webinterface rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op 'Gebruikers'.


Gebruiker Aanmaken

Om een nieuwe gebruiker aan te maken klik je bovenaan de pagina op '+ Nieuwe gebruiker'. Vul nu een gebruikersnaam en een wachtwoord in.

Voor het overzicht kun je de volledige naam van de gebruiker opgeven. Stel desgewenst een limiet in op de ruimte die de gebruiker mag benutten en klik op 'Opslaan' als je zover bent.

afbeelding van Gebruiker aanmaken

Zodra je een gebruiker hebt aangemaakt, kan hij of zij hiermee inloggen op het webadres van jouw STACK. Dit STACK vind je in jouw controlepaneel, onder het tabblad 'STACK'. De gebruilker voert vervolgens zijn of haar gebruikersnaam en het toegewezen wachtwoord in om in te loggen.

Om direct met STACK aan de slag te gaan staat onze handleiding 'Welkom bij STACK' in PDF-vorm klaar in zijn of haar overzicht. Uiteraard kan ook het artikel 'Ik wil de webinterface van STACK gebruiken' worden geraadpleegd.


Gebruikers aanpassen

Klik op de gebruiker die je wilt aanpassen. Aan de rechterzijde verschijnt nu een keuzemenu waarin je het wachtwoord, de limiet en de optionele naam van de gebruiker kan aanpassen.

Pas je gebruikers aan

  • Let op: Geef voor de limiet van de gebruiker zelf de grootte op. Je kan hierbij kiezen tussen MB's en GB's (of hele TB's wanneer je gebruik maakt van een betaalde STACK). Wanneer je een gebruiker bijvoorbeeld 50 GB aan ruimte wilt geven, vul je 50 GB in onder 'Limiet'.
     
  • De daadwerkelijke gebruikersnaam kan niet worden aangepast.


In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je extra gebruikers aanmaakt en aanpast binnen de webinterface van STACK.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'. 

Probeer BladeVPS een maand gratis

Maak van jouw volgende website of applicatie een succes op BladeVPS PureSSD. Probeer direct of een self-managed VPS iets voor jou is; de eerste maand krijg je van ons :-)!

Start nu je gratis maand

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
jmamolenaar 3 januari 2020 (#3928)

Ik wil met mijn fotoclub Stack gebruiken om foto's op te slaan en te delen. Kan het door beheerder zo ingesteld worden dat alle gebruikers bij alle bestanden kunnen en dat ze alleen hun eigen bestanden kunnen toevoegen en wissen?

0
Felix Smit Admin 25 november 2019 (#3817)

@ronstolwijk, je kunt onbeperkt veel gebruikers aanmaken op je STACK! :)

0
ronstolwijk 16 november 2019 (#3795)

Wat is het maximaal aantal gebruikers wat ik op mijn Stack kan aanmaken?

0
Nick Brouwer Admin 21 februari 2019 (#2744)

@nvos

Helaas niet. De deellinks (en daarbij de overige functies) van de webinterface staan los van netwerkschijfverbindingen via WebDAV.

0
nvos 20 februari 2019 (#2736)

is het mogelijk dat gebruikers die een link ontvangen om bestanden te benaderen die gedeeld zijn, deze bestanden kunnen benaderen via webdav?

0
vangilsprinsenbeek 5 april 2018 (#1067)

@Nick Brouwer, Dank je Nick! Ga ik doen!

0
Nick Brouwer Admin 5 april 2018 (#1065)

@vangilsprinsenbeek

Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling!

Deze plek is echter bedoeld om over dit artikel met andere gebruikers te discussiëren. Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag bij!

Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
vangilsprinsenbeek 4 april 2018 (#1063)

Wij hebben voor een gebruiker een limiet van 10GB ingesteld, maar toch heeft deze gebruiker 185GB in zijn map staan. Hoe kan dat? Een limiet zou toch niet overschreden moeten kunnen worden???

0
Nick Brouwer Admin 15 februari 2018 (#766)

@fdtsang

Op dit moment nog niet! Maar we raden je zeker aan om dit als 'Idee' in te schieten. Op die manier komt dit als Feature Request op onze website te staan en kunnen andere gebruikers dit Idee ook een like geven. Hoe meer likes een Idee heeft, hoe groter de kans dat dit alsnog wordt toegevoegd :-)

Je kunt je Idee inschieten door op de knop 'Stuur jouw idee in' vlak boven de reacties te klikken.

1
fdtsang 11 februari 2018 (#743)

Hallo Helpdesk,

Is het mogelijk om bestanden in mijn eigen Stack te delen met een andere Stack user. Dus zonder onnodig heen en weer pompen van data bestanden met andere Stack gebruikers delen.

1
joepdageraad 6 februari 2018 (#714)

@vlastuin,@transip Zou geweldig zijn!

1
Nick Brouwer Admin 23 januari 2018 (#651)

@vlastuin

Voorlopig zijn hier nog geen concrete plannen voor, maar we schrijven het zeker nog niet af. Hou onze updates daarom goed in de gaten, wellicht dat dit in de toekomst alsnog wordt toegevoegd!

1
vlastuin 23 januari 2018 (#649)

@transip, Komt die mogelijkheid er wel om samen te werken in 1 map?

0
Beau Huisman Admin 2 november 2017 (#287)

@lutje Jazeker! Je kan dan hetzelfde adres gebruiken als voor de hoofdgebruiker van STACK, maar dan inloggen met de gegevens van de extra gebruiker. De stappen zijn verder hetzelfde.

0
lutje 28 oktober 2017 (#266)

Is het mogelijk om de bestanden van een deel-account zichtbaar te maken in de Finder. Zo ja, welk adres moet je dan opgeven?

0
transip 4 september 2017 (#24)

Dat is helaas niet mogelijk. Je kunt in de browser wel mappen en bestanden middels een deel-link met andere personen delen. Deze mappen en bestanden kunnen uiteraard tegelijkertijd worden benaderd. Om een deel-link te maken vink je links de map of het bestand aan. Daarna klik je rechts op 'Delen'.

2
bardenac 4 september 2017 (#18)

Is het mogelijk om verschillende personen (evt. tegelijkertijd) toegang te geven tot één serie bestanden?

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op