Ik wil gebruikers aanmaken in mijn STACK

Binnen STACK heb je de mogelijkheid om gebruikers aan te maken waaraan je een deel van jouw opslagruimte toewijst. Deze gebruikers krijgen daarmee als het ware hun eigen ruimte binnen jouw STACK. De andere gebruiker heeft alleen toegang tot zijn eigen deel en kan niet bij de bestanden die op de rest van jouw STACK staat.

afbeelding van STACK gebruikers

Om een gebruiker aan te maken log je eerst in op de STACK webinterface. Log je voor het eerst in? Lees dan het artikel 'Ik wil de webinterface van STACK gebruiken'.

Zodra je bent ingelogd, klik je binnen de webinterface rechtsboven op je gebruikersnaam en vervolgens op 'Gebruikers'.

Gebruiker Aanmaken

Om een nieuwe gebruiker aan te maken klik je bovenaan de pagina op '+ Nieuwe gebruiker'. Vul nu een gebruikersnaam en een wachtwoord in.

Voor het overzicht kun je de volledige naam van de gebruiker opgeven. Stel desgewenst een limiet in op de ruimte die de gebruiker mag benutten en klik op 'Opslaan' als je zover bent.

afbeelding van Gebruiker aanmaken

Zodra je een gebruiker hebt aangemaakt, kan hij of zij hiermee inloggen op het webadres van jouw STACK. Dit STACK vind je in jouw controlepaneel, onder het tabblad 'STACK'. De gebruilker voert vervolgens zijn of haar gebruikersnaam en het toegewezen wachtwoord in om in te loggen.

Om direct met STACK aan de slag te gaan staat onze handleiding 'Welkom bij STACK' in PDF-vorm klaar in zijn of haar overzicht. Uiteraard kan ook het artikel 'Ik wil de webinterface van STACK gebruiken' worden geraadpleegd.

Gebruikers aanpassen

Klik op de gebruiker die je wilt aanpassen. Aan de rechterzijde verschijnt nu een keuzemenu waarin je het wachtwoord, de limiet en de optionele naam van de gebruiker kan aanpassen.

Pas je gebruikers aan

• Let op: Geef voor de limiet van de gebruiker zelf de grootte op. Je kan hierbij kiezen tussen MB's en GB's (of hele TB's wanneer je gebruik maakt van een betaalde STACK). Wanneer je een gebruiker bijvoorbeeld 50 GB aan ruimte wilt geven, vul je 50 GB in onder 'Limiet'.

• De daadwerkelijke gebruikersnaam kan niet worden aangepast.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je extra gebruikers aanmaakt en aanpast binnen de webinterface van STACK.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.