De webinterface van STACK

In dit artikel lees je stap voor stap hoe je jouw mappen en bestanden eenvoudig en snel uploadt, bekijkt en deelt via de STACK-webinterface.

Inloggen op de STACK-webinterface

Tijdens de oplevering van jouw STACK hebben we een uniek webadres voor je aangemaakt. Dit webadres vind je terug in je controlepaneel, onder 'Jouw STACK webadres' binnen het tabblad 'STACK'.

Jouw STACK webadres

Als je dit webadres met je browser bezoekt krijg je de inlogpagina van de webinterface te zien. Deze pagina ziet er als volgt uit:

inloggen webinterface

Vul hier de naam van je STACK-gebruiker met het bijbehorende wachtwoord in. Let op, deze gegevens zijn niet gelijk aan de inloggegevens van je TransIP-account.

Ik ben de inloggegevens van mijn STACK kwijt

Geen zorgen! De gebruikersnaam van je STACK vind je terug in het controlepaneel. Als je daarop bent ingelogd, klik je bovenin op het tabblad 'STACK'. Klik daarna rechtsboven op het tandwiel, gevolgd door de knop 'Wachtwoord resetten'.

klik op wachtwoord resetten

Naast 'Gebruikersnaam' zie je nu een dropdown-menu; standaard is de hoofdgebruiker van jouw STACK geselecteerd. Als je meerdere gebruikers hebt aangemaakt, zie je deze terug in het dropdown-menu. Mocht je het wachtwoord van één van de gebruikers niet meer weten, selecteer dan deze gebruiker en pas het wachtwoord eronder aan.

bekijk de gebruikers in je controlepaneel

Delete

Uploaden

Zodra je bent ingelogd zie je de hoofdpagina van de webinterface. Hier zie je een overzicht van de mappen en bestanden op je STACK.

Klik hier op de knop 'Uploaden' om bestanden te uploaden en op de knop '+ Nieuwe map' om, je raadt het al, een nieuwe map aan te maken.

uploaden en nieuwe map

Door linksboven op het tabblad 'STACK' te klikken, keer je op elk gewenst moment terug naar de hoofdpagina.

webinterface STACK tab

Je kunt bestanden ook uploaden door ze vanaf je computer naar de webinterface te slepen. Maak je gebruik van Google Chrome, dan kun je op deze manier ook mappen uploaden.

Delen

De mappen en bestanden op je STACK kun je via de webinterface ook delen met anderen. Ga hiervoor naar het overzicht van je mappen en bestanden door linksboven op het tabblad 'STACK' te klikken.

Klik met de rechtermuisknop op de map of het bestand dat je wilt delen. Aan de rechterkant verschijnt nu een menu met opties. Klik op 'Delen', stel desgewenst een wachtwoord en een vervaldatum in, en klik op de knop 'Kopieer link'.

deel je bestanden

Met deze link kunnen anderen de map of het bestand downloaden. Heb je een wachtwoord ingesteld? Vergeet deze dan niet mee te geven. Als je een vervaldatum hebt ingesteld, dan zal de link tot en met deze datum blijven werken.

Wanneer je een map deelt, is ook de optie 'Uploaden toestaan' beschikbaar. Als je deze optie inschakelt, kunnen anderen hier ook bestanden naar uploaden. Gebruikers van Google Chrome kunnen hier mappen naar uploaden door ze naar de gedeelde map te slepen.

Op deze manier kan er alleen naar de gedeelde map worden geüpload. Anderen hebben geen toegang tot de rest van jouw STACK.

Verwijderen

Om mappen of bestanden op STACK te verwijderen, selecteer je ze in het overzicht van de webinterface. Aan de rechterkant verschijnt nu een menu met opties. Klik hier op 'Verwijderen' en bevestig dit. De geselecteerde mappen en bestanden worden nu naar de prullenbak van jouw STACK verplaatst.

De prullenbak

Klik bovenin de webinterface op het tabblad 'Prullenbak' om alle mappen en bestanden terug te vinden die je eerder van STACK hebt verwijderd.

de STACK prullenbak

Als je ook de desktopapplicatie gebruikt, dan heb je een lokale map op je computer uitgekozen. De inhoud van deze map wordt met STACK gesynchroniseerd. Wanneer je mappen of bestanden in deze synchronisatiemap verwijdert, belanden deze ook in de STACK-prullenbak.

Let op: De inhoud van de prullenbak gebruikt ruimte van jouw STACK. Om de prullenbak te legen, klik je op de blauwe knop 'Prullenbak leegmaken' en klik je op de knop 'OK' om dit te bevestigen.

Gebruikers toevoegen

Binnen de STACK-webinterface kun je extra gebruikers aanmaken en ze een deel van je schijfruimte toewijzen. Lees het artikel 'Ik wil gebruikers aanmaken in mijn STACK' voor meer informatie.

Beveilig STACK met two-factor authentication

Creëer een extra beveiligingslaag voor jouw STACK door two-factor authentication in je webinterface in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat er, naast het wachtwoord van je STACK-gebruiker, ook een extra code ingevoerd moet worden om in te loggen. Lees het artikel 'Two-factor authentication (2FA) voor STACK' voor meer informatie en uitleg over het gebruik hiervan.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de STACK-webinterface gebruikt.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.