IP-adres staat op de Spamrats Dyna blacklist

De betreffende blacklist van Spamrats is wat ons betreft een zeer matige blacklist en delisting is in sommige gevallen helaas ook niet mogelijk. De betreffende blacklist controleert op een niet-generieke reverse DNS voor een hele IP-range (wat wij voor bijvoorbeeld niet gebruikte IP-adressen in die range niet ingesteld hebben staan, noch kunnen wij iemand dwingen om reverse DNS in te stellen) en zal bij 1 of 2 spam-meldingen direct een hele C-klasse op hun blacklist plaatsen.

Het vervelende is dat ze ons ook niet aangeven welke IP-adres(sen) hier dan verantwoordelijk voor zijn. Daardoor is delisting van de hele range niet mogelijk, wij kunnen zonder deze informatie ook geen actie ondernemen om het spam-probleem te verhelpen en geen delisting aanvragen voor het juiste IP-adres.

Sinds kort biedt Spamrats wel een mogelijkheid om zelf delisting aan te vragen indien je IP-adres zich in een dergelijke range bevindt, maar dit werkt alleen indien je wel zelf een correct reverse DNS ingesteld hebt staan voor het betreffende IP-adres. Hoe je deze correct kunt instellen staat uitgelegd in een de reverse-DNS handleiding op onze website.

De pagina om deze delisting aan te vragen is http://www.spamrats.com/rats-dyna.php. Let er dus wel goed op dat je dit pas doet nadat je er zeker van bent dat je een reverse DNS (ook wel PTR-record genoemd) ingesteld hebt staan, anders zal dit mislukken. Een andere oplossing is het eventueel bestellen van een extra IPv4-adres voor je VPS (of via IPv6 verzenden), maar IP-adressen worden willekeurig op beschikbaarheid toegekend en de kans bestaat dan ook altijd dat je een IP-adres in exact dezelfde range toegewezen krijgt.