Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil een contactformulier op mijn website gebruiken

Wanneer je gebruik maakt van een webhostingpakket, kun je hier naar wens een eigen website op aanmaken.

Op die website heb je de mogelijkheid om een contactformulier aan te maken, waarmee de bezoekers van je website contact met je op kunnen nemen.

Als je een WordPress website gebruikt, zijn er verschillende manieren om een contactformulier aan te maken. In het artikel 'Ik wil een contactformulier op mijn WordPress-website aanmaken' vindt je hier een uitgebreid stappenplan voor terug.

Als je een ander type website op je webhostingpakket gebruikt, zul je het contactformulier zelf moeten configureren. Dit kun je doen op basis van een PHP script. In dit artikel leggen we uit waar je hierbij rekening mee moet houden.

Let op: Wij bieden buiten WordPress geen ondersteuning op het aanmaken van een contactformulier. Als je een ander type website gebruikt, zul je zelf het contactformulier op moeten stellen.


Voorwaarden voor een contactformulier

Om de veiligheid en stabiliteit van ons webhostingplatform te kunnen waarborgen, is het alleen mogelijk mail te sturen vanaf je website als het 'From'-adres van je contactformulier jouw domeinnaam bevat. Hiermee voorkomen wij dat derde partijen spam kunnen versturen via jouw website.

Als je een PHP script hebt om een contactformulier op bijvoorbeeld jouwdomein.nl te gebruiken, is het noodzakelijk dat het afzender-adres eindigt op @jouwdomein.nl. Dit is doorgaans voldoende om gebruik te maken van een contactformulier.


Aanvullende instellingen voor het contactformulier

Het is in sommige gevallen ook nodig dat er aanvullende instellingen worden ingevoerd om een verbinding met onze mailservers tot stand te kunnen brengen. Deze instellingen zien er doorgaans als volgt uit:

  • SMTP Authenticatie: Ja
  • SMTP Beveiliging: SSL
  • Poort: 465
  • Gebruikersnaam: Het e-mailadres waar vanuit je wil mailen, dit moet dus een adres zijn dat via TransIP is aangemaakt en moet gelijk zijn aan het domein waarvan je e-mail wilt versturen.
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres.
  • Host: smtp.transip.email

Wanneer de plugin (voor WordPress) of het PHP script om meer instellingen vraagt, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je kunt hen benaderen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wij denken via die weg graag met je mee om het contactformulier op de juiste manier in te stellen. Let wel dat wij geen inzicht hebben in jouw website. Mocht je vragen over je contactformulier hebben, stuur dan zoveel mogelijk relevante informatie mee.

Verstuurt jouw contactformulier geen e-mail? Loop dan eerst de DNS-instellingen na en zorg er voor dat het From-adres juist is ingesteld. In het artikel 'Mijn website verstuurt geen e-mail' vind je hier meer informatie over.In dit artikel hebben we uitgelegd waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van een contactformulier op je website.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 19 februari 2018 (#783)

@demore_eu

Voor een PHP website is dit ook zeker mogelijk. Omdat PHP websites op verschillende manieren kunnen worden geconfigureerd, kunnen we hier echter geen directe ondersteuning op bieden. We raden je dan ook aan om de documentatie hiervan online op te zoeken voor een mogelijke oplossing.

Hou hierbij rekening met het feit dat onze webhostingpakketten op een shared hostingplatform draait. Dit betekent dat we enkele limieten hebben ingesteld op dit platform, om de stabiliteit ervan te kunnen garanderen. Via deze pagina kun je de specificaties van ons webhostingplatform terug vinden.

Op basis van deze richtlijnen kun je nagaan wat er wel en niet mogelijk is op ons webhostingplatform.

0
demore_eu 17 februari 2018 (#780)

Is er ook een dergelijke beschrijving voor een PHP site? Momenteel heb ik de mail() function, maar het is niet echt duidelijk wat ik hier moet bijvoegen om het te laten werken. Als ik wat opzoek werk doe, vind ik veel 3rd party oplossingen (PEAR mailer & PHPMailer), maar vereisen installatie. Enige richtlijnen hier rond zouden zeer handig zijn.

Dit zou ik dan op een of andere manier werkende moeten krijgen bij jullie. PHPMailer VB. :

$mail = new PHPMailer(true); // Passing true enables exceptions try { //Server settings $mail->SMTPDebug = 2; // Enable verbose debug output $mail->isSMTP(); // Set mailer to use SMTP $mail->Host = 'sub4.mail.dreamhost.com'; // Specify main and backup SMTP servers $mail->SMTPAuth = true; // Enable SMTP authentication $mail->Username = 'user@example.com'; // SMTP username $mail->Password = 'secret'; // SMTP password $mail->SMTPSecure = 'tls'; // Enable TLS encryption, ssl also accepted $mail->Port = 587; // TCP port to connect to

0
Nick Brouwer Admin 5 februari 2018 (#705)

@ergomotion

Daar zijn we het helemaal over eens! Dit artikel is in dit geval iets ouder, we hebben dan ook een nieuw artikel waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je kunt e-mailen vanaf je WordPress website, inclusief voorbeelden :-)

0
ergomotion 4 februari 2018 (#704)

De achterliggende gedachte is goed, er kunnen geen spam berichten worden verstuurd van jouw domein. Deze informatie voor een oplossing is erg summier, er staat wel in wat de technische vereisten zijn maar niet hoe je de instellingen kan invoeren en welke plugins daarbij worden aanbevolen. Een screencast of een uitwerking van bovenstaande stappen is wel zo klant- en gebruiksvriendelijk.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op