SFTP voor STACK

In dit artikel lees je hoe je SFTP gebruikt om mappen en bestanden over te dragen tussen je computer en STACK.

Inloggegevens

Om te verbinden met STACK via SFTP heb je natuurlijk inloggegevens nodig. Je vindt deze gegevens in het Instellingen-menu van de STACK-webinterface. Wanneer je onder SFTP (Beta) kijkt, zie je het serveradres en jouw SFTP-gebruikersnaam. Gebruik deze gegevens in combinatie met het wachtwoord van je STACK-gebruiker om te verbinden.

Als je two-factor authentication hebt ingeschakeld, dan kun je het wachtwoord niet gebruiken om te verbinden. In plaats daarvan heb je een SFTP-token nodig. In dit artikel leggen we uit hoe je een token aanmaakt.

STACK SFTP-gegevens

Je STACK-gebruikersnaam wordt niet aangepast wanneer je een eigen (sub)domein aan je STACK koppelt.

SFTP voor STACK is exclusief beschikbaar voor betaalde STACKs. Wil jij hier ook gebruik van maken, maar heb je momenteel nog een gratis STACK? Upgrade dan snel via het TransIP-controlepaneel!

Verbinden

Zodra je in het bezit bent van de SFTP-gegevens, heb je de keuze uit verschillende applicaties. Hieronder leggen we uit hoe je FileZilla en de command line interface gebruikt om te verbinden.

FileZilla

De meest populaire SFTP-applicatie is FileZilla. Je verbindt hiermee door de volgende gegevens in te vullen:

• Host: voorbeeld.stackstorage.com
  • Username: gebruiker@voorbeeld.stackstorage.com
  • Password: <wachtwoord of SFTP-token>
  • Port: 22

Daarnaast is het met FileZilla belangrijk dat je het maximale aantal toegestane verbindingen in het Instellingen-venster aanpast. Klik hiervoor in de linkerkolom op 'Transfers', pas het getal naast 'Maximum simultaneous transfers' aan naar 1 en klik tot slot op 'OK'.

Command line interface

Als je op een Mac of een Linux-computer werkt, dan verbind je eenvoudig via de command line interface. Hiervoor gebruikt je de onderstaande opdracht.

sftp -R 256 -B 131072 -C gebruiker@voorbeeld.stackstorage.com@voorbeeld.stackstorage.com

Vervolgens gebruik je de opdrachten 'put' en 'get' in combinatie met de locatie van het bestand dat je wilt uploaden of downloaden. Hieronder geven we twee voorbeelden.

put ~/Downloads/plaatje.png

get /vakanties/2018/Hawaii/palmboom.jpg

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je SFTP gebruikt om mappen en bestanden over te dragen tussen jouw computer en je STACK.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
nscheffer 11 november 2020 (#5010)

Beste mensen, ik heb wat vragen naar aanleiding van de overstap van de gratis Stack naar de betaalde versie

• ik zou graag een jaar of halfjaar (btw)factuur ontvangen en die vooraf betalen, kan dat?
  • hebben jullie (schriftelijke) info wat ik allemaal kan met de betaalde versie van stack?
  • wij zijn aangesloten op een glasvezelnetwerk en zou meer gebruik van stack willen maken vandaar de info

met vriendelijke groet Nico Scheffer

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4738)

@mweijma, kun je ons hiervoor een bericht sturen vanuit je controlepaneel? Op die manier kunnen we je beter helpen.

0
Felix Smit Admin 25 augustus 2020 (#4737)

@fjutt, STACK kent geen maximum bestandsgrootte, ook niet via SFTP.

0
mweijma 27 april 2020 (#4341)

Heb de betaalde variant aangeschaft voor sFTP omdat de webDAV verbinding niet zo snel was. Ik wil regelmatig grote backups draaien. Echter, de uploads komen slechts heel zelden boven de 40mbit uit. Soms begin de upload met enkele seconden van 40mbit om daarna snel in te zakken. Heb dit alleen met de SFTP van Stack. een losse speedtest geeft een stabiele 250Mbit up- en downstream. Kan die cap eraf??

0
fjutt 25 april 2020 (#4335)

Hallo,

In SFTP is er een max aan hoe groot het bestand is? Ik kan kleinere bestanden prima 1 op 1 overzetten maar bij bv 650 Mb gaat het mis.

Groet, Frans

0
Felix Smit Admin 30 maart 2020 (#4227)

Excuses voor de late reactie! Ik heb je zojuist een bericht gestuurd via je controlepaneel. Hierin staan de gegevens die je kunt gebruiken om te verbinden.

0
gitte65 22 december 2019 (#3905)

Ik zou graag wat uitgebreidere uitleg krijgen over hoe je in FileZilla te werk moet gaan, waar moet je wat invullen? Dat zou voor mensen zoals ik, die geen verstand hebben van dit soort programma's, wel behulpzaam zijn. Als voorbeeld: ik wil de inhoud van mijn externe HD kopieren naar een bepaalde map in mijn STACK opslag (een map die niet gesynchorniseerd wordt). Het idee is dus heel simpel, maar bij de uitvoering loop ik vast in allerlei moeilijke en onbekende handelingen. Hoe doe ik dat precies? Stap voor stap?

0
riemsesy 20 juni 2019 (#3225)

@snelweg, Filezilla heeft een sitemanager waar je veelgebruikte connecties kunt opslaan. Daar kan je op tabblad Transfer settings max number simultaneous connections op 1 zetten.

0
stripe 9 juni 2019 (#3182)

Tip : geen filezilla gebruiken maar Cyberduck https://cyberduck.io/ Deze tip kreeg ik van support en sinds ik hier mee verbinding maak loopt SFTP en WebDav vlekkeloos Programma is ook handig voor andere cloud storage's en meer

0
Felix Smit Admin 25 april 2019 (#3001)

@snelweg, SFTP voor STACK bevindt zicht momenteel nog in de beta-fase. Momenteel betekent dit inderdaad dat het maximale aantal gelijktijdige verbindingen beperkt is tot 1. Ook is het mogelijk dat je een trage uploadsnelheid ervaart, maar dit zou geen probleem moeten zijn als je gebruik maakt van de command line interface. Ik heb je een persoonlijk bericht gestuurd via het TransIP-controlepaneel waarin staat hoe je op deze manier kunt verbinden met jouw STACK.

Je kunt het maximale aantal gelijktijdige verbindingen in FileZilla overigens ook beperken zonder dat je dit effect heeft op de andere verbindingen. Daarvoor kun je de verbinding met jouw STACK instellen via de Site Manager van FileZilla en de verbinding daar beperken onder 'Transfer Settings'.

0
snelweg 22 april 2019 (#2987)

That's stupid. De beperking van max 1 overdracht tegelijk moet je globaal instellen in Filezilla. Je kan dat niet apart voor deze specifieke server instellen. Dus alle verbindingen gaan vanaf nu supersloom. Niet zo goed over nagedacht door de stackers.....

0
snelweg 22 april 2019 (#2986)

Te vroeg gejuicht, Filezilla melding bij gebruik SFTP:

Opdracht: put "F:\xxxx\13875A510_STAINLESS STEEL SIDE-MOUNT DRAWER SLIDE.SLDPRT" "13875A510_STAINLESS STEEL SIDE-MOUNT DRAWER SLIDE.SLDPRT" Fout: /xxx/Windows_i5/Downloads/13875A510_STAINLESS STEEL SIDE-MOUNT DRAWER SLIDE.SLDPRT: open for **write: received failure with description 'path is locked'** Fout: Bestandsoverdracht mislukt

0
snelweg 22 april 2019 (#2985)sftp -R 256 -B 131072 -C x@x.stackstorage.com

The authenticity of host 'x.stackstorage.com (37.97.197.1)' can't be established. RSA key fingerprint is SHA256:X9Uwvsz/9GXT+8Ve0QESgXTD1RqQQbXqohcj38Z3I9c. Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? yes Warning: Permanently added 'x.stackstorage.com' (RSA) to the list of known hosts. Welcome to the STACK SFTP server, use username stack-username>@ to connect x@x.stackstorage.com's password: Permission denied, please try again. x@x.stackstorage.com's password:

Filezilla onder Windows werkt wel met exact dezelfde gegevens.