SFTP voor STACK

In dit artikel lees je hoe je SFTP kunt gebruiken om mappen en bestanden over te dragen tussen je computer en STACK.

Inloggegevens

Om te kunnen verbinden met STACK via SFTP heb je natuurlijk inloggegevens nodig. Je vindt deze gegevens in het Instellingen-menu van de STACK-webinterface. Wanneer je onder SFTP (Beta) kijkt, zie je het serveradres en jouw SFTP-gebruikersnaam. Gebruik deze gegevens in combinatie met het wachtwoord van je STACK-gebruiker om te verbinden.

Als je two-factor authentication hebt ingeschakeld, dan kun je het wachtwoord niet gebruiken om te verbinden. In plaats daarvan heb je een SFTP-token nodig. In dit artikel leggen we uit hoe je een token aanmaakt.

STACK SFTP-gegevens

SFTP voor STACK is exclusief beschikbaar voor betaalde STACKs. Wil jij hier ook gebruik van kunnen maken, maar heb je momenteel nog een gratis STACK? Upgrade dan snel via het TransIP-controlepaneel!

Verbinden

Zodra je in het bezit bent van de SFTP-gegevens, heb je de keuze uit verschillende applicaties. Hieronder leggen we uit hoe je FileZilla en de command line interface kunt gebruiken om te verbinden.

FileZilla

De meest populaire SFTP-applicatie is FileZilla. Je kunt hiermee verbinden door de volgende gegevens in te vullen:

• Host: voorbeeld.stackstorage.com
  • Username: gebruiker@voorbeeld.stackstorage.com
  • Password: <wachtwoord of SFTP-token>
  • Port: 22

Daarnaast is het met FileZilla belangrijk dat je het maximale aantal toegestane verbindingen in het Instellingen-venster aanpast. Klik hiervoor in de linkerkolom op 'Transfers', pas het getal naast 'Maximum simultaneous transfers' aan naar 1 en klik tot slot op 'OK'.STACK FileZilla gelijktijdige uploads

Command line interface

Als je het gebruik wilt maken van de command line interface, dan kun je de applicatie 'sftp' gebruiken om te verbinden. Daarvoor kun je de onderstaande opdracht gebruiken.

sftp -R 256 -B 131072 -C gebruiker@voorbeeld.stackstorage.com@voorbeeld.stackstorage.com

Vervolgens kun je de opdrachten 'put' en 'get' gebruiken in combinatie met de locatie van het bestand dat je wilt uploaden of downloaden. Hieronder geven we twee voorbeelden.

put ~/Downloads/plaatje.png

get /vakanties/2018/Hawaii/palmboom.jpg

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je SFTP kunt gebruiken om mappen en bestanden over te dragen tussen jouw computer en je STACK.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.