Een Sectigo SSL-certificaat aanvragen

Met een SSL-certificaat versleutel je de gegevensuitwisseling tussen jouw bezoekers en jouw website. Zo beveilig je je website en kunnen de gegevens die bezoekers op jouw website invoeren niet onderschept worden. In het huidige tijdperk van webshops en privacy van particulieren zijn SSL-certificaten dan ook niet weg te denken.

Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je een SSL-certificaat van Sectigo (voorheen bekend als Comodo) voor jouw domeinnaam aanvraagt.

Belangrijk om te weten

Na de aanvraag van je Sectigo SSL-certificaat begint onze leverancier met de validatie van het SSL-certificaat. Wanneer de validatie is voltooid, kan je het SSL-certificaat installeren op een webhostingpakket en een VPS.

Lees de onderstaande artikelen voor meer informatie over de validatie en installatie van Sectigo SSL-certificaten bij TransIP:

Hou er verder rekening mee dat je onze SSL-certificaten alleen kan bestellen als je domeinnaam ook bij TransIP geregistreerd is.

Daarnaast zijn de Sectigo SSL-certificaten 1 jaar na oplevering geldig en worden de certificaten niet automatisch verlengd. Meer hierover lees je in het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat verlengen'.

Onze leverancier van Sectigo SSL-certificaten is een Nederlands bedrijf en biedt alleen SSL-certificaten aan voor klanten uit Nederland. Om die reden zijn onze Sectigo SSL-certificaten alleen via onze Nederlandse portaal te bestellen door klanten en bedrijven die in Nederland gevestigd zijn.

Tot slot kunnen gebruikers van onze webhostingpakketten kosteloos gebruik maken van onze Let's Encrypt SSL-certificaten. In het artikel 'Let's Encrypt voor webhosting' lees je hoe.

Delete

Welke Sectigo SSL-certificaten biedt TransIP aan?

Wij bieden drie typen Sectigo SSL-certificaten aan: Domeinvalidatie, Wildcard en Uitgebreide Validatie.

Klik hieronder op een type certificaat om er meer over te weten te komen.

Domeinvalidatie (DV)

Met het Domeinvalidatie SSL-certificaat beveilig je één domeinnaam of één subdomein naar keuze. Na de installatie van het SSL-certificaat zie je een slot terug in de adresbalk van je browser.

adresbalk domeinvalidatie

Dit type SSL-certificaat is bij uitstek geschikt voor websites die primair het hoofddomein óf één subdomein gebruiken. Het Domeinvalidatie SSL-certificaat biedt technisch gezien dezelfde mate van beveiliging als de Wildcard en Uitgebreide Validatie SSL-certificaten.

• Als je kiest om een Domeinvalidatie SSL-certificaat aan te vragen voor jouw hoofddomein (domein.nl), dan wordt het subdomein www (www.domein.nl) hier ook automatisch bij beveiligd.

• Als je kiest om een Domeinvalidatie SSL-certificaat aan te vragen voor het subdomein www (www.domein.nl), dan wordt je hoofddomein (domein.nl) hier ook automatisch bij beveiligd.

• Als je kiest om een Domeinvalidatie SSL-certificaat aan te vragen voor een ander subdomein dan www, dan wordt alleen dat subdomein beveiligd. Zowel het hoofddomein als het subdomein www worden in dat geval niet beveiligd.

• Voor dit type SSL-certificaat is alleen DNS-validatie vereist.

Later in dit artikel vertellen we hoe je de validatie van je Sectigo SSL-certificaat uitvoert. We zullen je nu eerst vertellen hoe je een Sectigo SSL-certificaat aanvraagt.
    Delete

Wildcard

Met het Wildcard SSL-certificaat beveilig je alle subdomeinen onder jouw hoofddomein, inclusief jouw hoofddomein. Na de installatie van het SSL-certificaat zie je een slot terug in de adresbalk van je browser.

adresbalk wildcard

Dit type SSL-certificaat is bij uitstek geschikt voor websites die naast het hoofddomein ook veel subdomeinen gebruiken. Het Wildcard SSL-certificaat biedt technisch gezien hetzelfde niveau van beveiliging als de Domeinvalidatie en Uitgebreide Validatie SSL-certificaten.

• Wanneer je een Wildcard SSL-certificaat uitkiest, geldt de beveiliging zowel voor al je subdomeinen als voor het hoofddomein (domein.nl).

• Voor dit type SSL-certificaat is alleen DNS-validatie vereist.

• Een Wildcard SSL-certificaat beveiligt naast het hoofddomein alleen de subdomeinen die zich op hetzelfde niveau bevinden bij de domeinnaam. Dat betekent dat een Wildcard SSL-certificaat voor *.domeinnaam.nl alleen één niveau aan subdomeinen beveiligt, bijvoorbeeld voorbeeld.domeinnaam.nl en voorbeeld2.domeinnaam.nl maar niet info.voorbeeld.domeinnaam.nl.

• Als je ook een ander niveau van sub-subdomeinen wilt beveiligen dan zal je daarvoor een apart Wildcard SSL-certificaat moeten aanschaffen. Voor het beveiligen van info.voorbeeld.domeinnaam.nl en test.voorbeeld.domeinnaam.nl heb je dan een apart Wildcard SSL-certificaat voor *.voorbeeld.domeinnaam.nl nodig.

Later in dit artikel vertellen we hoe je de validatie van je Sectigo SSL-certificaat uitvoert. We zullen je nu eerst vertellen hoe je een Sectigo SSL-certificaat aanvraagt.

Delete

Uitgebreide Validate (EV)

Een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat kan alleen door bedrijven worden aangevraagd voor één domeinnaam of één subdomein. Om onomstotelijk vast te stellen dat jouw bedrijf de aanvraag heeft ingediend, voert onze leverancier een grondige controle uit op basis van een reeks validatiestappen.

Door deze validatiestappen te doorlopen bewijs je dat jouw bedrijf toestemming geeft voor de uitgifte van het SSL-certificaat. Een website die een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat gebruikt, zal in de adresbalk dan ook de bedrijfsnaam tonen.

adresbalk uitgebreide validatie

De uitvoerige validatiestappen en de relatief hogere kosten van een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat maken het daarnaast vrijwel onmogelijk voor phishing-websites om dit type SSL-certificaat aan te vragen. Als jouw bezoekers daarom jouw bedrijfsnaam in het certificaat zien, weten zij zeker dat zij met de officiële website te maken hebben.

• Als je kiest om een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat aan te vragen voor jouw hoofddomein (domein.nl), dan wordt het subdomein www (www.domein.nl) hier ook automatisch bij beveiligd.

• Als je kiest om een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat aan te vragen voor het subdomein www (www.domein.nl), dan wordt je hoofddomein (domein.nl) hier ook automatisch bij beveiligd.

• Als je kiest om een Uitgebreide Validatie SSL-certificaat aan te vragen voor een ander subdomein dan www, dan wordt alleen dat subdomein beveiligd. Zowel het hoofddomein als het subdomein www worden in dat geval niet beveiligd.
    • Zoals de naam al verklapt, zijn er voor dit type SSL-certificaat uitgebreide validatiestappen nodig. Hierbij controleert onze leverancier eerst de bedrijfsgegevens via de Kamer van Koophandel. Daarna moeten er documenten online ondertekend worden en vindt er zowel telefonische als DNS-validatie plaats.

Later in dit artikel vertellen we hoe je de validatie van je Sectigo SSL-certificaat uitvoert. We zullen je nu eerst vertellen hoe je een Sectigo SSL-certificaat aanvraagt.
    • Ben je van plan om in de nabije toekomst meerdere subdomeinen onder één domein te willen beveiligen? Overweeg dan of een Wildcard SSL-certificaat geschikter is dan meerdere Domeinvalidatie SSL-certificaten voor losse subdomeinen.

• Hou er tot slot rekening mee dat je Uitgebreide Validatie SSL-certificaten alleen voor één (sub)domein aan kan vragen. We bieden hier geen Wildcard-variant van aan.
    Delete

Een Sectigo SSL-certificaat aanvragen

Nu je het verschil tussen de Sectigo SSL-certificaten kent, kun je via onze productpagina het certificaat uitkiezen dat voor jouw website geschikt is.

Bestel je SSL-certificaat

Op de productpagina klik je onder een SSL-certificaat op 'Bestellen' om de aanvraag van jouw Sectigo SSL-certificaat te starten. Selecteer vervolgens het domein waar je het SSL-certificaat voor wil aanvragen.

kies het domein voor het SSL-certificaat

• Klik op 'Ga verder' om het certificaat voor het domein te bestellen.
    • Klik op 'Subdomein beveiligen' om een subdomein van het geselecteerde domein te beveiligen.

Let op: Als je een Wildcard SSL-certificaat uitkiest, hoef je alleen een domeinnaam uit het dropdown-menu te kiezen. Alle subdomeinen van dat domein (inclusief het hoofddomein) worden dan door het Wildcard SSL-certificaat beveiligd (*.domein.nl).

Als je echter een subdomein uitkiest, dan geldt het Wildcard SSL-certificaat voor alle subdomeinen onder het gekozen subdomein (*.sub.domein.nl)

Je wordt nu gevraagd om de validatiegegevens van je SSL-certificaat te controleren. Je zult zien dat hier al gegevens voor je zijn ingevuld. Deze informatie komt uit de WHOIS-gegevens van de betreffende domeinnaam, zoals deze in je controlepaneel staan vermeld.

Let op: voor domeinen met sommige extensies zoals .nu en .io kan onze SSL-leverancier de WHOIS-informatie niet inzien. Daarom zal je voor een SSL-aanvraag bij deze extensies niet het e-mail adres uit je WHOIS-informatie kunnen kiezen. Er worden in dit geval standaard e-mail adressen getoond waaruit je kunt kiezen. Het is van belang dat je ervoor zorgt dat het e-mail adres dat je kiest ook daadwerkelijk bestaat; we kunnen deze niet automatisch voor je aanmaken.

Klik nu op het type SSL-certificaat dat je wil aanvragen.

Domeinvalidatie en Wildcard SSL-certificaten

Controleer de ingevulde validatiegegevens en pas deze eventueel aan.

Controleer de validatiegegevens DV Wildcard

Klik nu op 'Naar winkelwagen' en rond de bestelling van je SSL-certificaat af.

Delete

Uitgebreide Validatie SSL-certificaten

Bij dit type SSL-certificaat worden aanvullende bedrijfsgegevens gecontroleerd. Daarom is het belangrijk dat je het KvK-nummer invoert van het bedrijf waar je het SSL-certificaat voor aanvraagt.

Voer de bedrijfsgegevens in

Nadat je je bedrijfsgegevens gecontroleerd en aangevuld hebt, klik je op 'Verder naar validatiegegevens'. Controleer hier opnieuw de ingevulde gegevens, ook deze worden gebruikt bij de validatie van het SSL-certificaat.

Controleer de validatiegegevens EV

Let op: Het telefoonnummer dat hier is ingevuld, is het telefoonnummer dat in 'Mijn Account' van je controlepaneel staat vermeld.

Het is echter van belang dat hier het telefoonnummer wordt ingevoerd dat jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel gebruikt. Controleer daarom eerst het telefoonnummer bij de Kamer van Koophandel en voer dit nummer in bij jouw validatiegegevens.

Is het telefoonnummer bij de Kamer van Koophandel onjuist? Wijzig dan het telefoonnummer bij de Kamer van Koophandel zo snel mogelijk naar het juiste telefoonnummer. Het wijzigen van gegevens bij de Kamer van Koophandel kan namelijk soms enkele dagen duren.

Je kan de aanvraag wel alvast met een ander telefoonnummer starten en op een later moment het gewijzigde telefoonnummer doorgeven. Dit doe je een bericht via je controlepaneel aan onze supportafdeling te sturen. Vermeld hierbij de domeinnaam waar je het Sectigo SSL-certificaat voor aanvraagt en uiteraard het gewijzigde telefoonnummer.

Let wel: dit is alleen mogelijk nadat de wijziging van je telefoonnummer bij de Kamer van Koophandel voltooid is.

Klik nu op 'Naar winkelwagen' en rond de bestelling van je SSL-certificaat af.

Delete

Valideer je Sectigo SSL-certificaat

Zodra je de bestelling voor jouw Sectigo SSL-certificaat hebt geplaatst, zie je de onderstaande afbeelding terug. Klik op 'Start validatieproces' om te beginnen met de validatie van jouw SSL-certificaat.

start de validatie

Nadat de validatie is afgerond, wordt jouw SSL-certificaat uitgegeven en kun je deze installeren op je website. Ga nu naar het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat valideren' om te lezen hoe je de validatie van jouw SSL-certificaat uitvoert.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.