Rocky linux 8 updaten

Rocky Linux 8 gebruikt packages die zijn opgenomen in repositories om de updates en upgrades te beheren van je geïnstalleerde software. In dit artikel laten we zien hoe je alle software packages op je Rocky Linux 8 VPS update, specifieke software update, en je gehele OS update naar een nieuwere versie.

• Verbind voor je de commando's hieronder uitvoert met je VPS via SSH, of de VPS-console en voer de stappen uit als root-user.

• Herstart je VPS na het updaten van de Kernel. Herstart specifieke services (systemctl restart <servicenaam>) of je gehele VPS na het updaten van een specifieke service/software. Wijzigingen worden namelijk (meestal) pas na een herstart van je server / service doorgevoerd.

Alle software updaten

Met het commando hieronder update je alle software in Rocky Linux 8:

dnf -y update

-y bevestigt dat dit proces wijzigingen mag maken op je VPS.

Specifieke software / packages updaten

Wil je liever een specifieke package updaten in plaats van alle packages? Dan gebruik je het commando:

dnf -y update packagenaam

Vervang hier 'packagenaam' door de naam van de betreffende package. In ons artikel 'Software installeren in Rocky Linux 8' leggen wij uit hoe je de naam van packages achterhaald. Voor een totaal overzicht van alle packages gebruik je:

dnf list installed

Rocky Linux 8 upgraden

Stel dat je Rocky Linux 8 wil upgraden, bijvoorbeeld van 8.4 naar 8.5 dan werkt dit precies hetzelfde als al je software packages updaten:

dnf -y update

De huidige geïnstalleerde versie controleer je met:

cat /etc/redhat-release