Waarom wordt het geïnstalleerde SSL-certificaat op mijn website niet zichtbaar?

Wanneer je een SSL-certificaat hebt geïnstalleerd, maar deze is nog niet zichtbaar en/of je krijgt de melding dat er 'unsecure'/'onbeveiligde' elementen op de website staan, dan komt dit omdat nog niet alle 'requests' naar de webserver via de versleutelde https verbinding lopen.

Om dit op te lossen zul je ervoor moeten zorgen dat alle requests via https wordt geopend. Je kunt gemakkelijk zelf controleren om welke elementen van je website het gaat. De meeste browsers bieden de mogelijkheid om het 'Netwerk'-verkeer te controleren, al dan niet via plug-ins zoals 'inspector'/'firebug'. Wanneer je website geopend is, kun je het volgende doen:

• Internet Explorer: F12 > Console (links). Vernieuw de pagina.
  • Firefox: F12 > Console. Vernieuw de pagina.
  • Safari: CMD + OPTION + I. Vernieuw de pagina.
  • Chrome: F12 > Console. Vernieuw de pagina.

De waarschuwingen welke zichtbaar worden zullen aangeven welke content nog beveiligd moet worden. Een handige website om te raadplegen hiervoor is http://www.paulirish.com.
Wanneer je gebruik maakt van WordPress of Joomla, dan kunnen de volgende links handig zijn om de website volledig 'secure' te maken:

WordPress:

Joomla: