Het gebruiken van een SSL-certificaat op een VPS

Bij het aanvragen van een SSL certificaat wordt op basis van de WHOIS gegevens van je domein automatisch een CSR (Certificate Signing Request) aangemaakt. CSR is een stukje gecodeerde tekst met daarin informatie over het aan te vragen certificaat. Het SSL certificaat wordt uitgegeven met een passphrase (i.e. een soort wachtwoord). Deze passphrase wordt tijdens het bestelproces getoond en moet worden opgeschreven of opgeslagen.

Als je de Private Key wilt gebruiken op je VPS of server dien je de passphrase eerst van de Private Key te verwijderen. Wanneer je in het controlepaneel naar Download gaat bij het certificaat krijg je hier bovenaan de pagina de mogelijkheid om de passphrase in te voeren. Wanneer je vervolgens op Ontsleutelen klikt zal er een download gestart worden waarbij de private key al ontsleuteld (decrypted) is.

Wil je dit liever zelf in de hand houden dan kun je ook op Overslaan klikken en een download starten waarin de private key nog versleuteld (encrypted) is.

Voor het installeren van het SSL certificaat op een 'pre-installed pakket' kun je de onderstaande handleidingen gebruiken:

Voor het opzetten van SSL op je VPS zonder een pre-installed pakket of een andere server zoals Microsoft IIS of een (Synology) NAS kun je de Comodo Knowledge Base raadplegen.