Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Het gebruiken van een SSL-certificaat op een VPS

Bij het aanvragen van een SSL certificaat wordt op basis van de WHOIS gegevens van je domein automatisch een CSR (Certificate Signing Request) aangemaakt. CSR is een stukje gecodeerde tekst met daarin informatie over het aan te vragen certificaat. Het SSL certificaat wordt uitgegeven met een passphrase (i.e. een soort wachtwoord). Deze passphrase wordt tijdens het bestelproces getoond en moet worden opgeschreven of opgeslagen.

Als je de Private Key wilt gebruiken op je VPS of server dien je de passphrase eerst van de Private Key te verwijderen. Wanneer je in het controlepaneel naar Download gaat bij het certificaat krijg je hier bovenaan de pagina de mogelijkheid om de passphrase in te voeren. Wanneer je vervolgens op Ontsleutelen klikt zal er een download gestart worden waarbij de private key al ontsleuteld (decrypted) is.

Wil je dit liever zelf in de hand houden dan kun je ook op Overslaan klikken en een download starten waarin de private key nog versleuteld (encrypted) is.

Voor het installeren van het SSL certificaat op een 'pre-installed pakket' kun je de onderstaande handleidingen gebruiken:

Voor het opzetten van SSL op je VPS zonder een pre-installed pakket of een andere server zoals Microsoft IIS of een (Synology) NAS kun je de Comodo Knowledge Base raadplegen.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 26 september 2018 (#1992)

@basjongenelen

Dit is een algemeen artikel over het gebruiken van SSL op een VPS (het is niet van toepassing op onze webhostingspakketten) en is inderdaad vrij technisch.

Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze supporters je graag verder! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
basjongenelen 25 september 2018 (#1987)

Ik heb werkelijk geen idee wat hierboven allemaal staat.

0
Matthijs van Beek Admin 8 februari 2018 (#725)

@petervandam

SSL is inderdaad behoorlijk gecompliceerd. Ik heb enkele verwijzingen toegevoegd met een toelichting van enkele van de gebruikte begrippen.

Automatische installatie is overigens om veiligheids- en privacyredenen niet mogelijk. Wij hebben bijvoorbeeld geen toegang tot of inzage in de VPSen van onze klanten en ook geen inzage in de passphrase, wat wel noodzakelijk is voor het automatiseren van de installatie.

Mocht je nog vragen hebben waarvan je het antwoord niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag verder bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

1
petervandam 29 januari 2018 (#675)

ik ben a-technisch en vind deze omschrijving voor mij onleesbaar. Waarom geen automatische installatie. Werkte bij Strato voor mij veel eenvoudiger. Daar hoefde ik (voor minder geld) zelf niets te doen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op