Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Het gebruiken van een SSL-certificaat op een VPS

In dit artikel leggen we uit hoe je een SSL-certificaat van Let's Encrypt of Sectigo (voorheen Comodo) op je VPS gebruikt.

De meeste Operating Systems en control panels bieden de mogelijkheid om automatisch Let's Encrypt te gebruiken. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om zelf een Sectigo SSL-certificaat te installeren.

TransIP biedt verschillende typen Sectigo SSL-certificaten aan. Op basis van het type SSL-certificaat moeten één of meer validatiestappen worden uitgevoerd. Heb je nog geen Sectigo SSL-certificaat in je bezit? Gebruik dan de onderstaande artikelen om er direct één aan te vragen:

Heb je al een Sectigo SSL-certificaat? Zorg er dan eerst voor dat je het SSL-certificaat downloadt, alvorens je met de installatie begint.


Je SSL-certificaat op je VPS installeren

Als je Let's Encrypt wil gebruiken of als je je Sectigo SSL-certificaat gedownload hebt, kun je de onderstaande artikelen gebruiken om jouw SSL-certificaat op je VPS te installeren:

Voor het opzetten van SSL op een ander apparaat zoals een (Synology) NAS kun je ook altijd deze SSL installatie handleidingen raadplegen.


Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
mrrbreddels 10 januari 2022 (#7234)

Ssl installeren via deze tut is gewoon prima.

Be sure dat je je dns aanpast, ik raad aan delete al die dns verzoeken en doe alles handmatig maak een @ verzoek met a request en koppel deze aan het public ip van vps, maak daarna 1 met www ook 'a' request en ook die verwijzend naar het zelfde ip.

Wacht plus minus 12uur / Max 24 uur ivm met oude dns wat nog verwerpt moet worden en run de letsencrypt opnieuw

letsencrypt --apache -d jedomein.nl

Run het opnieuw met letsencrypt --apache -d www.jedomein.nl

0
keescrazydutch 29 september 2021 (#6586)

het zou fijn zijn als TRansIP de mogelijkheid biedt klanten te helpen bij het installeren van bv SSL certificaten. werkt een stuk klantvriendelijker.

0
Matthijs van Beek Admin 29 juni 2021 (#6085)

@hettydejongekrook,

Ik begrijp dat je graag wil weten hoe het zit met je SSL-certificaat. Dit artikel is echter van toepassing op VPS'en (Virtual Private Servers) en ik vermoed dat je op zoek bent naar informatie over je certificaat voor je webhostingspakket?

Ik heb je account in ieder geval gecontroleerd en denk dat de mail per abuis is gestuurd. Met je huidige certificaat is niets mis en die verloopt inderdaad pas in 2022. Je hoeft voor nu dan ook geen actie te ondernemen.

0
hettydejongekrook 30 mei 2021 (#5905)

Van deze beschrijving begrijp ik helemaal niets. Als ik in mijn beheers pagina van Transip kijk, zie ik dat bij Jouw SSL certificaat beheren staat dat mijn SSl op actief staat en de verloopdatum juni 2022 is. Daaronder staan de knoppen -Certificaat installeren en daarachter staat De-installeren -Certificaat downloaden

Wat moet ik nu doen? Ik dacht dat het bestaande certificaat gewoon verlengd werd en ik zelf geen actie hoefde te ondernemen, maar nu heb ik op 27 mei een mail van jullie gekregen dat ik mijn SSL certificaat verloopt en dat ik een nieuw certificaat moet bestellen. Dit heb ik op 17 mei al gedaan en toen kreeg ik ook een mail van jullie dat het certificaat al geactiveerd was.

Ik begrijp nu niet wat ik zelf nog moet doen.

Zie jullie reactie graag tegemoet.

0
Matthijs van Beek Admin 21 augustus 2020 (#4683)

@gridt,

Bedankt voor je feedback! Ik kan nog geen specifieke datum geven, maar we gaan zorgen dat dit op de planning komt.

0
gridt 27 maart 2020 (#4217)

Ik gebruik Nginx op mijn Ubuntu server. Het zou mij helpen om ook daar voor een guide te hebben. In plaats daar van heb ik de standaard guide hier gebruikt.

1
Nick Brouwer Admin 21 december 2018 (#2411)

@orionpax

Vervelend dat je dit zo ervaart! Kun je aangeven wat je hier mist?

Bovenstaand artikel beschrijft namelijk in het kort hoe een SSL-certificaat handmatig is te installeren. Onderaan het artikel vind je links naar uitgebreide tutorials voor de verschillende manieren om een SSL-certificaat af te nemen en te installeren op je VPS.

1
orionpax 20 december 2018 (#2410)

Volgens mij is deze uitleg helemaal niet compleet....

1
Matthijs van Beek Admin 26 september 2018 (#1992)

@basjongenelen

Dit is een algemeen artikel over het gebruiken van SSL op een VPS (het is niet van toepassing op onze webhostingspakketten) en is inderdaad vrij technisch.

Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze supporters je graag verder! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

1
basjongenelen 25 september 2018 (#1987)

Ik heb werkelijk geen idee wat hierboven allemaal staat.

1
Matthijs van Beek Admin 8 februari 2018 (#725)

@petervandam

SSL is inderdaad behoorlijk gecompliceerd. Ik heb enkele verwijzingen toegevoegd met een toelichting van enkele van de gebruikte begrippen.

Automatische installatie is overigens om veiligheids- en privacyredenen niet mogelijk. Wij hebben bijvoorbeeld geen toegang tot of inzage in de VPSen van onze klanten en ook geen inzage in de passphrase, wat wel noodzakelijk is voor het automatiseren van de installatie.

Mocht je nog vragen hebben waarvan je het antwoord niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag verder bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

2
petervandam 29 januari 2018 (#675)

ik ben a-technisch en vind deze omschrijving voor mij onleesbaar. Waarom geen automatische installatie. Werkte bij Strato voor mij veel eenvoudiger. Daar hoefde ik (voor minder geld) zelf niets te doen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op