Het gebruiken van een SSL-certificaat op een VPS

In dit artikel leggen we uit hoe je een SSL-certificaat van Let's Encrypt of Sectigo (voorheen Comodo) op je VPS gebruikt.

De meeste Operating Systems en control panels bieden de mogelijkheid om automatisch Let's Encrypt te gebruiken. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om zelf een Sectigo SSL-certificaat te installeren.

TransIP biedt verschillende typen Sectigo SSL-certificaten aan. Op basis van het type SSL-certificaat moeten één of meer validatiestappen worden uitgevoerd. Heb je nog geen Sectigo SSL-certificaat in je bezit? Gebruik dan de onderstaande artikelen om er direct één aan te vragen:

Heb je al een Sectigo SSL-certificaat? Zorg er dan eerst voor dat je het SSL-certificaat downloadt, alvorens je met de installatie begint.

Je SSL-certificaat op je VPS installeren

Als je Let's Encrypt wil gebruiken of als je je Sectigo SSL-certificaat gedownload hebt, kun je de onderstaande artikelen gebruiken om jouw SSL-certificaat op je VPS te installeren:

Voor het opzetten van SSL op een ander apparaat zoals een (Synology) NAS kun je ook altijd deze SSL installatie handleidingen raadplegen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Nick Brouwer Admin 21 december 2018 (#2411)

@orionpax

Vervelend dat je dit zo ervaart! Kun je aangeven wat je hier mist?

Bovenstaand artikel beschrijft namelijk in het kort hoe een SSL-certificaat handmatig is te installeren. Onderaan het artikel vind je links naar uitgebreide tutorials voor de verschillende manieren om een SSL-certificaat af te nemen en te installeren op je VPS.

0
orionpax 20 december 2018 (#2410)

Volgens mij is deze uitleg helemaal niet compleet....

0
Matthijs van Beek Admin 26 september 2018 (#1992)

@basjongenelen

Dit is een algemeen artikel over het gebruiken van SSL op een VPS (het is niet van toepassing op onze webhostingspakketten) en is inderdaad vrij technisch.

Mocht je het antwoord op je vraag niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze supporters je graag verder! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

0
basjongenelen 25 september 2018 (#1987)

Ik heb werkelijk geen idee wat hierboven allemaal staat.

0
Matthijs van Beek Admin 8 februari 2018 (#725)

@petervandam

SSL is inderdaad behoorlijk gecompliceerd. Ik heb enkele verwijzingen toegevoegd met een toelichting van enkele van de gebruikte begrippen.

Automatische installatie is overigens om veiligheids- en privacyredenen niet mogelijk. Wij hebben bijvoorbeeld geen toegang tot of inzage in de VPSen van onze klanten en ook geen inzage in de passphrase, wat wel noodzakelijk is voor het automatiseren van de installatie.

Mocht je nog vragen hebben waarvan je het antwoord niet in dit artikel terug kunnen vinden, dan helpen onze helden van support je hier graag verder bij! Je kunt hen benaderen door de knop 'Neem contact op' onder dit artikel te gebruiken.

1
petervandam 29 januari 2018 (#675)

ik ben a-technisch en vind deze omschrijving voor mij onleesbaar. Waarom geen automatische installatie. Werkte bij Strato voor mij veel eenvoudiger. Daar hoefde ik (voor minder geld) zelf niets te doen.