Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een premium domein?

Een premium domein is een domeinnaam welke, zoals de naam al doet vermoeden, een stuk meer 'waard' is dan een reguliere domeinnaam. Dit kan voorkomen bij oudere extensies maar komt het meest voor bij nieuwe gTLD's. Deze premium domeinen zijn vaak zeer generieke woorden of (bedrijfs)namen, waar het register een afwijkende en vaak veel duurdere prijs voor rekent dan in de originele offerte wordt aangegeven. Dit kan soms wel honderden euro's per jaar duurder uitvallen.

Het overkoepelende register van de extensie waar het om gaat bepaalt welke domeinnamen als premium domein gezien worden. Hier hebben wij geen invloed op.

 

Premium domeinen komen in twee varianten voor:

  • Domeinnamen van oudere extensies met een zeer generieke naam, zoals bijvoorbeeld travel.com, welke al jarenlang geregistreerd zijn. Omdat deze al veel 'waarde' hebben opgebouwd, zijn deze bij een verkoop veel geld waard.
  • Domeinnamen die gebruik maken van nieuwe gTLD's met een zeer generieke term of bedrijfsnaam welke nog niet geregistreerd is, maar waarvan het overkoepelende register verwacht dat deze veel 'waarde' zullen krijgen. Bij deze laatste variant zal het register dat de extensie aanbiedt vaak een veel hogere aanschaf- en verlengprijs hanteren dan bij de oudere extensies het geval is. Voorbeelden van dergelijke premium domeinen zijn gold.watch of healthy.club.

Kenmerken van een premium domein

Premium domeinnamen hebben vaak de volgende kenmerken:

  • De domeinnaam is kort
  • De domeinnaam is makkelijk te onthouden
  • De domeinnaam is makkelijk te spellen
  • De domeinnaam is generiek
  • De domeinnaam is gerelateerd aan een product of bedrijf en heeft daarmee een hoge commerciële waarde
  • De domeinnaam is in de taal van de bijbehorende extensie (TLD)
  • De domeinnaam komt overeen met een plaatsnaam

Een premium domein registreren

Wanneer je een dergelijk premium domein bestelt, zie je na de bestelling de volgende foutmelding in je controlepaneel:

"Invalid attribute value; premium domain name. please accept premium price!".
 

Bekijk in dat geval het volgende artikel waarin uitgelegd staat welke stappen je dan kunt ondernemen: "Ik zie de foutmelding 'Premium domain name' bij de registratie van een nieuwe domeinnaam"

Mocht je je afvragen of een domeinnaam waar jij interesse in hebt een premium domein is, neem dan contact op met onze supportafdeling via de knop 'Contact' in je controlepaneel.In dit artikel hebben we uitgelegd wat een premium domein is.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op