Two-factor authentication inschakelen

Met two-factor authentication voeg je kosteloos een extra beveiligingslaag toe aan je account bij TransIP. In dit artikel leggen we uit hoe je two-factor authentication op je account inschakelt.

Stap 1

Om gebruik te maken van two-factor authentication is het van belang dat je eerst de Google Authenticator app op je iPhone of Android Phone downloadt.

Stap 2

Vervolgens log je in op je controlepaneel en navigeer je naar 'Mijn Account' en vervolgens naar 'Beveiliging'. Hier schakel je two-factor authentication in waarna een QR-code geladen wordt.

Schakel 2fa in

Stap 3

Open nu Google Authenticator. Hier kies je, afhankelijk van de versie die je van de app hebt, voor ‘Een account toevoegen’ of ‘Een account instellen’.

Kies nu voor ‘Een streepjescode scannen’. De app zal nu de camera openen waarmee je de QR code in je controlepaneel kunt scannen.

Stap 4

Als de QR-code wordt herkend zal Google Authenticator een account toevoegen met de naam 'TransIP (accountnaam)'. Hierboven vind je een verificatiecode terug. Voer deze in onder het kopje 'Two-factor authentication' in het tabblad Beveiliging in je controlepaneel. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

De volgende keer dat je inlogt op het controlepaneel zal je na het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd worden om een verificatiecode op te geven die je met de Google Authentication app genereert.

Let op: De verificatiecodes veranderen elke 30 seconden. Mocht je telefoon kwijt zijn, je de App verwijderd hebben of om een andere reden geen toegang hebben tot het controlepaneel dan verzoeken we je om een bericht te sturen naar onze supportafdeling via support@transip.nl. Zij zullen je helpen bij het herstellen van two-factor authentication op je account.

Tips voor het gebruik van two-factor authentication
  • Wanneer je ingelogd ben in het controlepaneel, kun je naar wens een nieuwe Two-factor authentication sleutel genereren. Ga hiervoor naar 'Mijn Account' en klik op 'Beveiliging'. Klik dan onder 'Two-factor authentication' op 'Opnieuw genereren'. Er zal dan een nieuwe sleutel en QR-code worden aangemaakt die je binnen Google Authenticator kunt invoeren.

• Je kunt er voor kiezen om de sleutel die je ziet bij het activeren van two-factor authentication te delen met andere gebruikers. Let wel dat dit haaks staat op het principe van de extra beveiliging die two-factor authentication biedt. Ga daarom zorgvuldig om met het delen van two-factor authentication sleutels.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je two-factor authentication inschakelt voor je account bij TransIP. Mocht je onverhoopt problemen hebben met het gebruik van two-factor authentication, bekijk dan het artikel 'Inloggen met two-factor authentication lukt niet meer'.

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.