Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Two-factor authentication inschakelen

Met two-factor authentication voeg je kosteloos een extra beveiligingslaag toe aan je account bij TransIP. In dit artikel leggen we uit hoe je two-factor authentication op je account inschakelt. Stap 1

Om gebruik te maken van two-factor authentication is het van belang dat je eerst de Google Authenticator app op je iPhone of Android Phone downloadt.Stap 2

Vervolgens log je in op je controlepaneel en navigeer je naar 'Mijn Account' en vervolgens naar 'Beveiliging'. Hier schakel je two-factor authentication in waarna een QR-code geladen wordt.

Schakel 2fa inStap 3

Open nu Google Authenticator. Hier kies je, afhankelijk van de versie die je van de app hebt, voor ‘Een account toevoegen’ of ‘Een account instellen’.

Kies nu voor ‘Een streepjescode scannen’. De app zal nu de camera openen waarmee je de QR code in je controlepaneel kunt scannen.Stap 4

Als de QR-code wordt herkend zal Google Authenticator een account toevoegen met de naam 'TransIP (accountnaam)'. Hierboven vind je een verificatiecode terug. Voer deze in onder het kopje 'Two-factor authentication' in het tabblad Beveiliging in je controlepaneel. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

De volgende keer dat je inlogt op het controlepaneel zal je na het opgeven van je gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd worden om een verificatiecode op te geven die je met de Google Authentication app genereert.

Let op: De verificatiecodes veranderen elke 30 seconden. Mocht je telefoon kwijt zijn, je de App verwijderd hebben of om een andere reden geen toegang hebben tot het controlepaneel dan verzoeken we je om een bericht te sturen naar onze supportafdeling via support@transip.nl. Zij zullen je helpen bij het herstellen van two-factor authentication op je account.

Tips voor het gebruik van two-factor authentication
  • Wanneer je ingelogd ben in het controlepaneel, kun je naar wens een nieuwe Two-factor authentication sleutel genereren. Ga hiervoor naar 'Mijn Account' en klik op 'Beveiliging'. Klik dan onder 'Two-factor authentication' op 'Opnieuw genereren'. Er zal dan een nieuwe sleutel en QR-code worden aangemaakt die je binnen Google Authenticator kunt invoeren.
     
  • Je kunt er voor kiezen om de sleutel die je ziet bij het activeren van two-factor authentication te delen met andere gebruikers. Let wel dat dit haaks staat op het principe van de extra beveiliging die two-factor authentication biedt. Ga daarom zorgvuldig om met het delen van two-factor authentication sleutels.


In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je two-factor authentication inschakelt voor je account bij TransIP. Mocht je onverhoopt problemen hebben met het gebruik van two-factor authentication, bekijk dan het artikel 'Inloggen met two-factor authentication lukt niet meer'. 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 5 november 2018 (#2185)

@jymnk

Dit artikel gaat over two-factor voor je TransIP controlepaneel. Voor two-factor in STACK hebben wij een ander artikel die je vindt op https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/1531-two-factor-authentication-2fa-voor-stack/

0
jymnk 2 november 2018 (#2181)

Hoe werkt de two-factor met de desktop app?

0
Matthijs van Beek Admin 9 oktober 2018 (#2047)

@tdons

We zijn er zeker in geïnteresseerd, maar zijn van plan om het gehele authenticatie systeem te herzien. Het kan dan ook nog geruime tijd duren voor wij meer nieuws hierover hebben.

Ik heb een feature request hiervoor aangemaakt die je vindt op https://www.transip.nl/knowledgebase/idee/1577-u2f-ondersteuning/. Als je op de like-knop drukt word je automatisch op de hoogte gehouden wanneer er nieuws over is.

0
tdons 8 oktober 2018 (#2043)

Hebben jullie plannen om FIDO U2F te ondersteunen?

https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_2nd_Factor

0
mhaans 4 juli 2018 (#1552)

Hopelijk komt er snel 2FA op de stack dienst. Dit is voor mij toch wel een vereisten.

0
Nick Brouwer Admin 22 juni 2018 (#1476)

@duckburghardt

Ik ben bang dat ik je nog niet helemaal begrijp, kun je je vraag wat verder toelichten? Alvast bedankt!

0
duckburghardt 22 juni 2018 (#1473)

hoi, Is er al een datum bekend voor de 2FA mbv sms-code zonder die tussenstap?

groeten Donald

0
Matthijs van Beek Admin 28 februari 2018 (#843)

@timlichtenberg

De SMS verificatie optie kun je gebruiken nadat 2fa is ingeschakeld (met behulp van een QR app) en je probeert in te loggen in je controlepaneel. Wij realiseren ons dat dat niet heel handig is en gaan dit proces aanpassen. Op dit moment kan ik echter nog geen datum geven wanneer het aangepast is.

0
timlichtenberg 27 februari 2018 (#840)

Hi,

In 'Mijn Account' > 'Beveiliging' staat vermeld dat wanneer je geen app hebt je de verificatie ook gewoon via gratis SMS kan doen, hoe kies ik voor deze manier van verifiëren, en/of hoe activeer ik verificatie via SMS?

Bedankt!

0
Nick Brouwer Admin 19 februari 2018 (#782)

@swielink

Op dit moment is er nog geen mogelijkheid om 2FA voor STACK te implementeren. Je bent echter niet de eerste die hiernaar vraagt. Zo is er reeds een Feature Request hiervoor ingediend, die je hier kunt terug vinden.

Ik raad je dan ook zeker aan om deze Feature Request te liken. Hoe meer likes, hoe groter de kans dat we hier verder onderzoek naar zullen doen om dit eventueel alsnog toe te voegen!

0
swielink 17 februari 2018 (#779)

Graag zou ik dit ook zien voor Stack.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op