Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Waarom ontvang ik een ERRP-email van ICANN?

De organisatie die de betreffende e-mail heeft verstuurd is ICANN. Dit is de wereldwijde overkoepelende organisatie voor de registratie van onder andere .com domeinnamen.

Zij sturen emails omtrent de verlengdatum van domeinen met de volgende extensies: .com, .net, .org, .info, .jobs,  .biz, .name, .mobi, .asia, .xxx en .pro. Deze emails worden als herinnering verzonden door ICANN, hierop hebben wij zelf geen invloed.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de verlenging van jouw domeinnamen. Domeinnamen die je via TransIP geregistreerd hebt, worden enkel opgezegd wanneer je hiertoe expliciet opdracht hebt gegeven vanuit jouw controlepaneel. Voor de verlenging hoef je geen verdere actie te ondernemen.

Heb je je domein naar TransIP verhuisd, dan verandert de registratiedatum van je domein naar de verhuisdatum. De ICANN hanteert voor de ERRP-mail namelijk de oorspronkelijke registratiedatum en niet de verhuisdatum. Hierdoor ontvang je de ERRP-mail op een andere datum (de registratiedatum) dan je verwacht (de verhuisdatum).

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
David Evers Admin 8 april 2022 (#7904)

@computron, Deze e-mails worden verzonden door ICANN, hierop hebben wij zelf geen invloed. De mails kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.

0
computron 6 april 2022 (#7874)

Is het ook mogelijk om de mailing uit te laten schakelen. Gezien dit automatisch gaat. Wij krijgen namelijk continue mailtjes omdat we velen domeinen hebben en hier hoeven geen tickets voor te komen.

Ik hoor graag van jullie.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op