Ik wil mijn domeinnaam via G Suite activeren

Je kunt via G Suite van Google eenvoudig je domeinnaam beheren. Via de volgende stappen leggen we uit hoe jij dit voor jouw domeinnaam bij TransIP kunt instellen.

• Registreer een domeinnaam bij TransIP.
  • Maak je G Suite account aan, gebaseerd op jouw domeinnaam.
  • Nadat je bent ingelogd, klik je in het eerste scherm dat je ziet op 'Bevestig dat u de eigenaar bent van het domein'.
  • Klik op 'Doorgaan'.
  • Selecteer TransIP uit de dropdownlijst. In veel gevallen zal automatisch al gedetecteerd zijn dat je domeinnaam bij TransIP staat. Klik op 'Doorgaan'.
  • Gebruik je gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op je TransIP account.
  • Geef Google toestemming om de DNS instellingen van je domeinnaam te wijzigen.

Gefeliciteerd! De DNS-instellingen zijn gewijzigd. In de praktijk zullen de wijzigingen binnen enkele uren zijn doorgevoerd.

Let op: Indien je de TransIP nameservers niet gebruikt dan zal automatische activatie van deze domeinnaam niet mogelijk zijn. Je kunt de TransIP nameservers instellen als je bent ingelogd op je Controlepaneel.

• Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en selecteer in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken).
  • Scroll dan naar 'Geavanceerd Domeinbeheer' > 'Nameservers'.
  • Klik hier op 'Bulkopties' en kies naast 'Kopieer gegevens van' voor 'Standaard TransIP nameserverinstellingen'.
  • Klik daarna op 'Opslaan' om gebruik te maken van de TransIP nameservers.