Ik wil mijn DirectAdmin up-to-date houden

Jouw CentOS- en DirectAdmin-installatie zijn afzonderlijk te updaten.
Let op: je kunt het beste eerst een snapshot maken voordat je een update uitvoert.

CentOS
Om CentOS bij te werken met de meest recente updates voer je als root uit:
yum check-update
Dit commando verifieert of er nieuwe updates beschikbaar zijn. Vervolgens kun je deze installeren met:
yum update
Kies vervolgens voor 'y' en CentOS zal alle updates gaan downloaden en installeren. DirectAdmin
Het bijwerken van DirectAdmin gebeurt vanuit het custombuild proces.
cd /usr/local/directadmin/custombuild
./build update
Mocht je eerst willen controleren of er nieuwe updates beschikbaar zijn, dan voer je bovenstaande uit.
./build versions
Dit commando geeft een overzicht van huidig geïnstalleerde en mogelijk te installeren updates weer.
./build update_versions
Hiermee installeer je eventuele updates van software binnen DirectAdmin.
Het custombuild commando is een proces dat de software compileert. Het update-proces kan enige tijd in beslag nemen. Mocht je bijvoorbeeld PHP willen updaten zul je hiervoor ook custombuild moeten gebruiken.

Voor meer informatie over CentOS kun je kijken op wiki.centos.org.
Voor meer informatie over DirectAdmin en custombuild kun je kijken op de volgende locaties: