Wat is de VPS console?

De console is een NoVNC-verbinding tot het daadwerkelijke besturingssysteem van jouw VPS. Dit is dus geen SSH-verbinding, al hebben beiden een soortgelijke 'command line interface' wanneer je van een Linux- of BSD-based besturingssysteem gebruik maakt.

VPS console Hierop kan je inloggen via het controlepaneel. Ga hiervoor naar de tab 'VPS & Colocatie' en klik op jouw VPS. Er wordt hiermee door middel van een NoVNC verbinding een connectie opgezet met je VPS.

Belangrijk om te weten:
- De resolutie van de console staat 'vast' en kun dus ook niet worden aangepast. Mocht je van een hogere resolutie gebruik willen maken, dan kun je hiervoor een SSH-, VNC- of RDP-verbinding gebruiken afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt.
VPS console menu
- Wanneer je op de 'Pop out' klikt (het icoontje linksonder), krijg je vervolgens in het scherm enkele extra opties:
  • Via Plakken in Console kun je tekst / commando's plakken in de console.
  • Via Uitschakelen kun je de VPS uitschakelen.
  • Via Herstart kun je de VPS herstarten.
  • Via het Opties menu kun je 2 verschillende soorten rescue-modes starten, die standaard door 'Linux' wordt gebruikt en degene die standaard door 'FreeBSD' wordt gebruikt.
  • Via de CTRL + ALT + DEL optie kun je eventueel het commando CTRL + ALT + DEL uitvoeren, wanneer je dat op je toetsenbord uitvoert dat dit uiteraard door jouw besturingssysteem zelf uitgevoerd worden.