Je VPS monitoren

Je kunt voor ieder IP-adres van je VPS een TCP-monitor instellen in het controlepaneel. Wij monitoren dan automatisch de geselecteerde poort(en) van jouw VPS. Wordt een van de gekozen poorten onbereikbaar (ongeacht de oorzaak), dan ontvang je automatisch een bericht per e-mail en/of SMS.

Je kunt de volgende instellingen aanpassen van de TCP-monitor:

• Welke poorten je wil monitoren
  • De interval (1-6 minuten) van de monitoring
  • Het aantal time-outs waarna je een bericht ontvangt
  • Of je een bericht per e-mail en/of SMS ontvangt.
  • Het telefoonnummer / e-mailadres waarop je een bericht ontvangt.
  • Tijden waarop de monitor uit staat

Wanneer je server uitvalt en weer up gaat, sturen wij twee berichten. Blijft je server up, dan zijn er geen berichten.

Onze monitoring-diensten bieden wij gratis aan vanaf een BladeVPS X4 of groter, behalve bij de keuze voor SMS (€ 0,25 ex BTW / €0,3025 inc BTW per bericht). Voor een BladeVPS X1 kun je los deze monitoring kopen voor € 9,99 ex BTW (€12,10 inc BTW) per maand, maar het is dan altijd voordeliger om de VPS te upgraden naar een BladeVPS X4.

De VPS-monitor instellen

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'BladeVPS' en klik op de naam van je VPS.

Stap 2

Scroll naar onderen aan de rechterkant, naar 'TCP Monitoring' en klik op het tandwiel.

vps tcp monitoring

Stap 3

Klik op 'Nieuwe monitor'.

vps monitoring nieuwe monitor knop

Stap 4

Op de ingestelde poorten wordt met een interval gecontroleerd of deze nog reageren. Dit interval is naar eigen wens in te stellen, van 1 minuut tot 6 minuten. Daarnaast kun je instellen na hoeveel timeouts je een melding krijgt, wie de contactpersoon is en de monitoring tussen bepaalde tijden uitzetten.

vps tcp monitoring instellingen

False positives / firewall

De pakketjes die wij sturen om de verbinding te testen, hebben geen hoge prioriteit voor je server en worden makkelijk gedropped. Wij raden aan 4-5 time-outs in te stellen om de kans op false positives te verlagen.

Daarnaast kan ook je firewall zorgen dat de monitoring denkt dat je poort onbereikbaar is. De TCP-verbindingen naar je servers worden door de VPS-monitor vanaf het adres sms-monitor.transip.nl (80.69.67.10 / 2a01:7c8::ba11) gemaakt. Geef dit IP-adres toestemming in je firewall, als je diensten op je server wilt monitoren die zich achter een firewall bevinden.