Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Ik wil de software en kernel op het Operating System van mijn VPS updaten

Om je VPS zo veilig mogelijk te houden, is het aan te raden om regelmatig updates uit te voeren. In dit artikel lees je per Operating System hoe je je software en de kernel op je Operating System updatet.

De invoer hiervan vindt plaats via je terminal of als je ingelogd bent via SSH. Voor sommige Operating Systems wordt er een link getoond naar de documentatie ervan.

  • Sommige Operating Systems vragen om de update te bevestigen.
     
  • Alle kernel updates (en sommige software updates) worden pas verwerkt na het herstarten van de server (of de betreffende service). Het is dan ook aan te raden de VPS als geheel te herstarten. Stel dat er in een zeldzaam geval een probleem zit in de betreffende update, of in je configuratie, dan kom je daar dan ook direct achter en kun je indien nodig direct een back-up terugplaatsen.
     
  • Controleer voor de zekerheid na een herstart van je VPS na een kernel update nog een keer op nieuwe software (met de commando's in dit artikel): sommige software updates zijn afhankelijk van de kernel update voor je ze kunt installeren.
CentOS
sudo yum update
Debian 7 en hoger
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Ubuntu
sudo apt update
sudo apt upgrade
Windows Server

Voor het updaten van Windows Server 2008 R2, 2012 en 2012 R2 volg je de stappen in dit artikel van Microsoft.

Voor het updaten van Windows Server 2016 open je het startmenu en typ je 'Update'. Klik vervolgens op 'Check for updates' om na te gaan of er updates beschikbaar zijn. Na de check kun je beschikbare updates direct uitvoeren.

FreeNAS

Voor het updaten van FreeNAS gebruik je dit artikel uit de documentatie.

FreeBSD
sudo pkg update
sudo pkg upgrade
sudo freebsd-update fetch
sudo freebsd-update install
OpenBSD
sudo pkg_add -ui
sudo syspatch
Fedora

Voor het updaten van Fedora gebruik je dit artikel uit de documentatie.

Gentoo
emerge --sync
emerge -uDU --keep-going --with-bdeps=y @world


In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je de software van je VPS updatet.

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Matthijs van Beek Admin 20 mei 2019 (#3101)

@geertemo,

Bedankt voor je feedback! Wij hebben het artikel iets aangepast, want zeker bij Kernel updates is het belangrijk de VPS te herstarten.

0
geertemo 19 mei 2019 (#3096)

Prima artikel en erg fijn om het update commando voor je specifieke OS aangeleverd te krijgen. Echter : "Afhankelijk van het Operating System is het na het uitvoeren van een update noodzakelijk om de betreffende service of de server in zijn geheel te herstarten" schrijven jullie, maar bij geen enkel OS wordt aangegeven of je dat nu wel of niet moet doen. Wat mij betreft zou dat een zéér welkome aanvulling zijn.

0
Matthijs van Beek Admin 17 september 2018 (#1951)

@magali123,

Dit artikel gaat over het updaten van een besturingssysteem en is niet van toepassing op STACK. Zou je een bericht kunnen sturen naar onze supportafdeling met screenshots van hetgeen je precies ervaart? Je kunt onze supportafdeling bereiken via de contact-knop onderaan dit artikel.

0
magali123 15 september 2018 (#1946)

Ik slaag er niet in om na het inloggen tot bij mijn bestanden te geraken. de inloggegevens zijn zeker juist, ik zie ook op het controlepaneel dat ik zogezegd "succesvol" ingelogd ben, maar als ik op de inlogpagina met juiste gebruikersnaam en paswoord op "inloggen" klik, gebeurt er niks, ik blijf op hetzelfde inlogscherm. Wat kan ik doen?

0
henkvanoers 18 augustus 2018 (#1784)

@leogr,

Ter aanvulling:

Eerst de kernel ( freebsd-update ) Dan een reboot. Vervolgens alle pkg's met afhankelijkheden in /usr/src en /usr/include herbouwen.

Tevens:

Neem een abo op de list security-advisories@freebsd.org

Daar staat het veel beter uitgelegd.

0
Nick Brouwer Admin 16 augustus 2018 (#1778)

@leogr

Goed punt! Het updaten kernel was per abuis niet vermeld. De juiste stappen hiervoor zijn zojuist toegevoegd.

0
leogr 16 augustus 2018 (#1777)

". In dit artikel lees je per Operating System hoe je je software en de kernel op je Operating System updatet." Bij FreeBSD update je met " pkg update upgrade" echt niet je kernel, alleen je userland. Door te beweren dat je zo je kernel kunt updaten zet je onervaren mensen op het verkeerde been en breng je ze in gevaar.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op