Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een IP-adres?

De IP in IP-adres staat voor Internet Protocol. Het is een techniek die gebruikt wordt om computers in een netwerk met elkaar te laten communiceren. De meest gebruikte toepassing is het internet.

In een IP-netwerk krijgt elke computer een unieke code toegewezen (vergelijkbaar met een telefoonnummer). Deze code, meestal bestaande uit vier getallenreeksen en gescheiden door een punt (bijv 123.123.123.123), wordt het IP-adres genoemd. Meestal is een IP-adres gekoppeld aan een bedrijf. Op die manier is gemakkelijk te achterhalen waar acties onder een bepaald IP-adres vandaan komen. Bij particulieren is het IP-adres waarmee je online gaat het IP-adres van je internetprovider.


IPv4- en IPv6-adressen

Er zijn twee soorten IP-adressen, IPv4-adressen (bijv 123.123.123.132) en IPv6-adressen (bijv 2a01:7c8:aabb:cc::1). IPv6-adressen zijn feitelijk de opvolgers van IPv4-adressen en zorgen ervoor dat er weer volop vrije IP-adressen zijn om te gebruiken. Dit in tegenstelling tot de voorraad IPv4-adressen die op aan het raken is (sterker nog: ze zijn op en worden nu gerecycled). De opbouw van een IPv6-adres is anders dan een IPv4 adres, deze bestaat namelijk uit 8 reeksen van 4 karakters. Uiteraard krijg je bij een VPS de beschikking over een IPv6-range.


 

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op