Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Wat is een IP-adres?

De IP in IP-adres staat voor Internet Protocol. Het is een techniek die gebruikt wordt om computers in een netwerk met elkaar te laten communiceren. De meest gebruikte toepassing is het internet.

In een IP-netwerk krijgt elke computer een unieke code toegewezen (vergelijkbaar met een telefoonnummer). Deze code, meestal bestaande uit vier getallenreeksen en gescheiden door een punt (bijv 123.123.123.123), wordt het IP-adres genoemd. Meestal is een IP-adres gekoppeld aan een bedrijf. Op die manier is gemakkelijk te achterhalen waar acties onder een bepaald IP-adres vandaan komen. Bij particulieren is het IP-adres waarmee je online gaat het IP-adres van je internetprovider.


IPv4 en IPv6

Er zijn twee soorten IP-adressen, IPv4-adressen (bijv 123.123.123.132) en IPv6-adressen (bijv 2a01:7c8:aabb:cc::1). IPv6-adressen zijn feitelijk de opvolgers van IPv4-adressen en zorgen ervoor dat er weer volop vrije IP-adressen zijn om te gebruiken. Dit in tegenstelling tot de voorraad IPv4-adressen die op aan het raken is (sterker nog: ze zijn op en worden nu gerecycled). De opbouw van een IPv6-adres is anders dan een IPv4 adres, deze bestaat namelijk uit 8 reeksen van 4 karakters. Uiteraard krijg je bij een VPS de beschikking over een IPv6-range.


IP-adressen toevoegen aan je VPS


Bij een VPS van TransIP wordt standaard één IP-adres meegeleverd. Als je meer IP-adressen nodig hebt, kan je tijdens het bestellen van de dienst het aantal IP-adressen vooraf kiezen, tot een maximum van tien. Achteraf kan je ook via je controlepaneel extra IP-adressen bijbestellen voor je VPS door onderstaande stappen te doorlopen.

 

Stap 1

Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'BladeVPS' en klik links op de naam van je VPS.


 

Stap 2

Klik op 'Beheren' bovenaan rechts, gevolg door 'Add-ons bestellen'.

vps beheren - addon bestellen


 

Stap 3

Pas het aantal IP-adressen aan naar wens en klik op 'Verder'.

vps addons


 

Stap 4

Klik op 'Bestelling afrekenen' om het bestelproces af te ronden.

vps ip addon bestellen


 

Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op