Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is een availability zone?

  Je diensten bij TransIP worden opgeleverd in één van onze twee availabilty-zones in Amsterdam (AMS0) of Alblasserdam (RTM0).

  Een availability-zone is een los datacenter dat beschikt over een eigen stroomtoevoer (2N) en een eigen netwerk. Availability-zones kunnen volledig onafhankelijk van elkaar opereren.

  availability zones

  Bij uitval van de availability-zone in Amsterdam (bijvoorbeeld bij een natuurramp) heeft dat geen invloed op de bereikbaarheid van de availability-zone in Alblasserdam, en omgekeerd. Een overzicht van welke diensten je gescheiden kunt gebruiken vind je hier.


   

  Hoe zijn beide availability-zones met elkaar verbonden?

  Ons core- en edgenetwerk is verdeeld over onze eigen availability-zones en twee satellietlocaties, Interxion en GlobalSwitch. Via deze vier locaties zijn we verbonden met onze peering- en transitproviders, zoals hieronder afgebeeld.

  transip network graphical representation

  Onze availability-zones (het DCG Amsterdam en Alblasserdam) kunnen volledig onafhankelijk van elkaar opereren maar kunnen wel gebruik maken van elkaars providers.

  Via ons redundante corenetwerk komt het verkeer binnen op jouw VPS. Elke hypervisor heeft een 20Gb/s (2x10) verbinding met ons IP-fabric netwerk dat is gebaseerd op het BGP-routing-protocol. Voor de private-network-verbindingen maken we gebruik van VXLAN.


  Wat merk ik als een van beide availability-zones onbereikbaar wordt?

  Wanneer om welke reden dan ook een availability-zone onbereikbaar wordt, hangt de mogelijke impact af van de diensten die je afneemt en je configuratie.

  Stel dat bijvoorbeeld RTM0 onbereikbaar wordt. Er zijn in dat geval zeven mogelijkheden:

  Geen downtime: 

  • Maak je gebruik van HA-IP Pro met daaraan minimaal één VPS in iedere availability-zone gekoppeld en een identieke configuratie op de VPS'en, dan merken mensen die van je diensten gebruik maken (e.g. je website bezoeken) niets van onbereikbaarheid van RTM0. Tijdens de downtime neemt je VPS in AMS0 al het verkeer automatisch over.
  • Je gebruikt HA-IP (Basic) met daaraan een VPS gekoppeld in AMS0 en een back-up VPS in RTM0.
  • Je neemt één (of meerdere) dienst(en) af in AMS0.

  Wel downtime:

  • Je gebruikt HA-IP (Basic) met daaraan een VPS gekoppeld in RTM0 en een back-up VPS in AMS0. Mensen die van je diensten gebruik maken (e.g. je website bezoeken) merken een onderbreking van je diensten totdat je je HA-IP overschakelt op de VPS in AMS0.
  • Je neemt één (of meerdere) dienst(en) af in RTM0: Je dienst is onbereikbaar zolang RTM0 onbereikbaar is.
  • Je neemt diensten af zonder redundancy optie (bijvoorbeeld een VPS in AMS0 en een VPS in RTM0, maar zonder HA-IP (Pro)).

  Availability-zone in het buitenland

  Op termijn zullen wij ook een availability-zone aanbieden in het buitenland. Wanneer hier meer informatie over bekend is informeren we je per e-mail.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op