Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik wil Joomla in cPanel installeren

  In onze cPanel tutorial series leggen wij uit hoe je een website upload naar je VPS. Voor het doorlopen van de stappen hier onder gaan wij ervan uit dat je de tutorial series doorlopen hebt, of bekend bent met de daarin behandelde materie én een database hebt aangemaakt.

  In dit artikel leggen wij uit hoe je Joomla installeert op een VPS met cPanel. Met betaalde opties zoals Softaculous kun je de installatie vereenvoudigen en met één klik vanuit cPanel uitvoeren.

  Wij gaan ervan uit dat je geen extra kosten wil maken, of extra software wil installeren, en lichten in dit artikel enkel toe hoe je Joomla in cPanel installeert met behulp van de ingebouwde opties in cPanel zelf.


   

  Joomla installeren

  Stap 1 

  Download Joomla vanaf de Joomla homepage en sla het .zip bestand op op je computer.

  Joomla downloaden


   

  Stap 2

  Log in op cPanel als de gebruiker waarvoor je Joomla wil installeren en klik op 'File Manager'.

  cPanel file manager knop


   

  Stap 3

  Je ziet nu een overzicht van de mappen en bestanden. Klik op 'public_html'. Installeer je Joomla op een subdomein of add-on domein, navigeer dan naar de betreffende map.

  cPanelFiles manager


   

  Stap 4

  Klik op 'Upload' bovenaan de pagina. Je krijgt onderstaand overzicht te zien.

  cPanel file manager upload overview


   

  Stap 5

  Klik op 'Select File' en selecteer het bestand dat je in Stap 1 hebt gedownload. Klik  vervolgens op 'Open' om het bestand te uploaden.

  cPanel file manager file uploaded


   

  Stap 6

  Klik op 'Go Back to...' onder in de bevestiging die verschijnt.


   

  Stap 7

  Je komt nu terug in de public_html map en ziet hier 'joomla-3.8.5.zip' (of net de versie die op moment van lezen current is). Selecteer het bestand en klik op 'Extract' bovenaan rechts.

  cPanel file manager extract Joomla


   

  Stap 8

  Je krijgt onderstaand scherm te zien waarin je de uitpak lokatie kunt aanpassen. Klik op 'Extract File(s)' om het uitpakproces te starten.

  cPanel extract zip contents

  Het aanpassen van de directory is een alternatieve methode ten opzichte van stap 3 om op je subdomein of add-on domein Joomla te installeren. Je doet dit door hier naar de directory van je subdomein of add-on domein te verwijzen.


   

  Stap 9

  Joomla is nu geïnstalleerd voor je domein. Open in een browser jedomein.nl (vervang jedomein.nl door je daadwerkelijke domeinnaam). Je krijgt dan het Joomla setup menu te zien, zoals in het screenshot hier onder. Geef de gevraagde gegevens op en klik op 'Volgende'.

  Joomla configuratie


   

  Stap 10

  Voor deze stap is een database nodig. In onze cPanel tutorial series leggen wij uit hoe je een database aanmaakt.

  Geef je database gegevens op zoals in het onderstaand voorbeeld en klik op 'Volgende'.

  Joomla_database_settings


   

  Stap 11

  Je krijgt onderstaande bevestiging te zien. Controleer dat de instellingen kloppen en laat jezelf een bevestiging mailen van de instellingen door onder 'Samenvatting' de optie 'E-mail instellingen' op 'Ja' te zetten. Klik vervolgens op 'Installatie'.

  Joomla start installation


   

  Stap 12

  De installatie van Joomla is voltooid! Joomla biedt direct aan om je site gereed te maken voor gebruik in meerdere talen. Als je je site in meerdere talen wil aanbieden raden wij deze optie van harte aan. Na het inschakelen van extra talen, of als je deze stap hebt afgerond, klik je op 'Verwijder de map' om de installatie-map te verwijderen en de installatie te voltooien.

   

  Joomla installation finished

  Op de inrichting en het beheer van een Joomla website kunnen wij zelf geen ondersteuning aanbieden. Je kunt hier bijvoorbeeld voor contact opnemen met de support van Joomla.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op