Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ontvangen van e-mail met MX-records wijzigen

  Bezit je een of meerdere domeinnamen en wil je mail van een domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam dan is de doorstuurservice de oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld e-mail van info@jouwdomein.nl ontvangen op jouwnaam@gmail.com.

  Het kan wenselijk zijn om een andere mailserver in te stellen dan de server van TransIP. De MX-records moeten dan ingesteld worden naar andere servers. Hiervoor kun je de volgende handelingen uitvoeren:

  • Log in op het controlepaneel en klik links op 'Domein'
  • Ga naar 'Domein & Hosting'
  • Klik in het linker menu op je domeinnaam.

  Scroll hierna naar 'Geavanceerd domeinbeheer' en kies voor 'DNS'. In dit scherm kun je de DNS-instellingen wijzigen. Standaard staan hier al MX-records in vermeld, deze kun je desgewenst verwijderen of wijzigen. Een MX-record bevat de volgende vorm:

  • Naam: subdomein (standaard '@' voor de domeinnaam zelf)
  • TTL: Automatische verversingstijd van het record (standaard 1 dag)
  • Type: MX
  • Waarde: De inhoud van het record. Voor een MX-record dient je hier een prioriteit aan te geven, gevolgd door de hostname die als MX-record dient te werken. (dus bijvoorbeeld: 10 mx.transip.email.

  Voor mail is eveneens een SPF record nodig. Een SPF-record bevat de volgende vorm:

  • Naam: subdomein (standaard '@' voor de domeinnaam zelf)
  • TTL: Automatische verversingstijd van het record (standaard 1 dag)
  • Type: TXT
  • Waarde: De inhoud van het record. Dit verschilt per mail server. Voor TransIP is dit standaard v=spf1 include:_spf.transip.email ~all

  Geavanceerde tips & trucs

  De prioriteit is variabel en dient te worden opgevat als 'hoe lager de waarde, hoe hoger de prioriteit'. Mocht de server met de hoogste prioriteit (e.g. waarde 10) niet bereikbaar zijn, dan zal de mail op de eerstvolgende server met lagere prioriteit (e.g. waarde 20) afgeleverd worden.

  Heb je bijvoorbeeld domein.nl en als MX-record mail.domein.nl, dan kun je als MX-waarde 10 mail aangeven. Het DNS-systeem zal dit automatisch aanvullen naar mail.domein.nl. Let op dat het subdomein mail in dat geval ook aanwezig dient te zijn in hetzelfde DNS-venster. Mocht deze niet actief zijn, dan kun je deze als type A toevoegen in hetzelfde DNS-paneel.

  Heb je een externe hostname (buiten domein.nl in het voorbeeld) waardoor je hiervoor een volledige hostname wenst op te geven, dan dien je de hostname af te sluiten met een punt. Wanneer je bijvoorbeeld de externe host mail.tweededomein.com hebt die je als MX-record wenst in te voeren, dan voer je als MX waarde in 10 mail.tweededomein.com. in.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op