Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is Grafana?

  Grafana is een open-source monitoring- en analyseplatform voor Kubernetes waarmee je metingen kunt opvragen, bijvoorbeeld van Prometheus, deze visualiseren en waarschuwingen versturen, ongeacht waar deze gegevens zijn opgeslagen.

  Enkele handige features van Grafana zijn:

  Datavisualisatie: Grafana biedt een krachtige en flexibele tool om dashboards te maken en te bekijken, waarbij gegevens van verschillende bronnen in verschillende formaten kunnen worden weergegeven, waaronder grafieken, tabellen, heatmaps en meer. Dit kan je helpen om complexe gegevens in één oogopslag te begrijpen.

  Ondersteuning voor meerdere gegevensbronnen: Grafana ondersteunt een breed scala aan gegevensbronnen, waaronder Prometheus, InfluxDB, Elasticsearch, Graphite en vele andere. Dit betekent dat je Grafana kunt gebruiken om gegevens van vrijwel elke database of monitoringssysteem te visualiseren.

  Waarschuwingen: Net als Prometheus heeft Grafana ook een krachtige waarschuwingsfunctie. Je kunt waarschuwingen maken op basis van je gegevens en meldingen laten verzenden via verschillende methoden, waaronder e-mail, Slack en PagerDuty.

  Annotaties en gebeurtenissen: Grafana stelt je in staat om je grafieken te annoteren met gegevens over gebeurtenissen. Dit kan handig zijn om gegevensgebeurtenissen in de tijd te correleren.

  Ad-hoc filters: Hiermee kun je nieuwe sleutel/waarde-filters maken tijdens het verkennen van je gegevens. Dit kan zeer nuttig zijn.

  Integratie met Prometheus en Kubernetes: Grafana werkt uitstekend samen met Prometheus en Kubernetes. Je kunt Prometheus als gegevensbron gebruiken, en Grafana kan de metingen visualiseren die Prometheus verzamelt vanuit een Kubernetes-cluster.

  Gemeenschap en ecosysteem: Grafana heeft een grote en actieve gemeenschap die bijdraagt aan de voortdurende verbetering ervan en een schat aan plugins en dashboards biedt.

  In eenvoudige bewoordingen is Grafana als het 'dashboard' van je auto. Het geeft je een snelle en gemakkelijk te begrijpen weergave van je gegevens. Wanneer het samen wordt gebruikt met een monitoringsysteem zoals Prometheus, kan het je een uitgebreid inzicht bieden in de status en prestaties van je applicaties en infrastructuur.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op