Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is Prometheus?

  Prometheus is een open-source systeemmonitoring- en waarschuwings toolkit. Het is oorspronkelijk ontwikkeld door SoundCloud en maakt nu deel uit van de Cloud Native Computing Foundation, waar ook projecten zoals Kubernetes onder vallen. Prometheus wordt vaak gebruikt in combinatie met Grafana, een handige tool om door Prometheus verzamelde gegevens te visualiseren.

  Prometheus heeft een aantal eigenschappen waardoor het een handige tool is voor Kubernetes-clusters:

  Gedetailleerde monitoring: Prometheus verzamelt metrics van gemonitorde doelen. Dit stelt je in staat om verschillende aspecten van je systeem te monitoren, zoals CPU-gebruik, geheugengebruik, schijfruimte en netwerkverkeer.

  Visualisaties: Prometheus kan worden gebruikt met visualisatietools zoals Grafana om uitgebreide dashboards te maken die een grafische weergave bieden van de verzamelde gegevens.

  Waarschuwingen: Prometheus heeft een ingebouwd waarschuwingssysteem dat meldingen kan verzenden op basis van specifieke voorwaarden in je gegevens. Dit kan je helpen om snel problemen in je systeem te identificeren en erop te reageren.

  Integratie met Kubernetes: Prometheus werkt zeer goed samen met Kubernetes. Het kan automatisch metrieken ontdekken en ophalen van services die in een Kubernetes-cluster worden uitgevoerd. Dit maakt het een uitstekende keuze voor het monitoren van de prestaties van je Kubernetes-toepassingen.

  Gemeenschap en ecosysteem: Als onderdeel van CNCF heeft Prometheus een grote gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars, en een breed scala aan beschikbare integraties en exporteurs voor verschillende soorten services en systemen.

  Als je een Kubernetes-cluster gebruikt en je wilt een nauwlettend oog houden op de prestaties ervan en de prestaties van de daarop draaiende applicaties, is Prometheus een krachtige, flexibele tool die je daarbij kan helpen.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op