Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Een extern SSL-certificaat installeren op je webhostingpakket

  Wanneer je een extern SSL-certificaat (zoals die van Sectigo) voor je website hebt besteld en gevalideerd, kun je het certificaat installeren op je website.

  Hiervoor dien je de bestanden van het SSL-certificaat te downloaden zodat je deze via je controlepaneel kunt installeren op je webhostingpakket. In dit artikel leggen we de hiervoor benodigde stappen uit.

  • Als je nog niet in het bezit bent van een Sectigo SSL-certificaat, gebruik dan het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat aanvragen' om er direct één te bestellen. De certificaten van Sectigo bieden wij enkel aan via transip.nl.

   

   

  • Heb je een Sectigo SSL-certificaat besteld en gevalideerd, maar nog niet gedownload? Gebruik dan het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat installeren'. Hierin lees je hoe je het SSL-certificaat download ter voorbereiding op de installatie.

   

  • Naast de Sectigo SSL-certificaten, kun je ook kosteloos onze Let's Encrypt SSL-certificaten gebruiken op je webhostingpakket. In het artikel 'Let's Encrypt voor webhosting' lees je hoe.

  Een SSL certificaat installeren


  Download voordat je begint eerst het SSL-certificaat. In het artikel 'Een Sectigo SSL-certificaat installeren'  vind je hiervoor de juiste stappen voor een Sectigo SSL-certificaat.

  Vaak staan de bestanden in een .zip bestand. Hieruit heb je de volgende bestanden nodig:

  • certificate.crt
  • certificate.key
  • cabundle.crt


  Stap 1

  Ga binnen je controlepaneel naar het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

  Klik op webhosting beheren

  Klik bovenaan op 'Website' en daarna op 'Domeinen & SSL'. In het 'Domeinen & SSL' overzicht klik je vervolgens op de drie puntjes naast je domeinnaam en daarna op 'SSL-instellingen'.

  klik op ssl instellingen  Stap 2

  Klik nu in het SSL Overzicht op '+ Extern SSL certificaat toevoegen'.

  Klik in het overzicht op extern ssl certificaat toevoegen

  Wanneer er al een extern certificaat geïnstalleerd staat kun je in plaats daarvan het huidige certificaat updaten door op de drie puntjes te klikken naast het certificaat en vervolgens 'Update certificaat'.

  Klik op de puntjes en verwijder certificaat om te deïnstalleren  Stap 3

  Open nu jouw certificaatbestanden in een tekstverwerkingsprogramma zoals kladblok en plak de volledige inhoud van de bestanden in het controlepaneel. Dit betekent dat ook de teksten '-----BEGIN CERTIFICATE-----', en '-----END CERTIFICATE-----' moeten worden meegenomen.

  • De inhoud van certificate.crt plak je in het eerste veld onder 'SSL-certificaat'.
  • De inhoud van certificate.key plak je in het tweede veld onder 'Privésleutel'.
  • De inhoud van cabundle.crt plak je in het derde veld onder 'CA-bundel'.

  Plak de certificaatdetails in de juiste velden

  Klik op 'Opslaan' om het certificaat te installeren. Het installeren van het certificaat duurt meestal 15 tot 30 minunten.


  Een SSL certificaat deïnstalleren

  Ga binnen je controlepaneel naar het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.

  Klik op webhosting beheren

  Klik bovenaan op 'Website' en daarna op 'Domeinen & SSL'. In het 'Domeinen & SSL' overzicht klik je vervolgens op de drie puntjes naast je domeinnaam en daarna op 'SSL-instellingen'.

  klik op ssl instellingen

  Klik nu rechts van het SSL-certificaat dat je wil deïnstalleren op de drie puntjes -> 'Verwijder certificaat'. Klik op 'Bevestigen' om het SSL-certificaat te verwijderen.

  Klik op de puntjes en verwijder certificaat om te deïnstalleren

  Let's Encrypt zal nu actief worden op je website wanneer 'HTTPS' staat ingeschakeld.


  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een Sectigo- of ander extern SSL-certificaat installeert op je webhostingpakket.
   
  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op