Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Een back-up van e-mail maken en terugplaatsen in Mail op de Mac

  Met behulp van Mail op de Mac draag je eenvoudig e-mails over van het ene naar het andere mailaccount. Dit gebeurt door binnen Mail op macOS een back-up te maken in de vorm van een zogenaamd .MBOX-bestand.

  In dit artikel leggen we je uit hoe je een back-up van je e-mail maakt en terugplaatst met de 'Mail'-applicatie op macOS. In het artikel 'Ik wil mijn e-mail instellen via Mail voor macOS' vind je hoe je jouw e-mailadres instelt in dit programma.

  Heb je nog geen e-mailadres bij TransIP, maar wil je hier wel graag gebruik van maken? Lees dan het artikel 'Een nieuw e-mailadres aanmaken' voor meer informatie en uitleg over het aanmaken van e-mailadressen.

  Wanneer je een back-up van je e-mails maakt, zullen de e-mails niet van je account verwijderd worden. Je ontvangt enkel een kopie van je e-mails.


  Een back-up van je e-mail maken

  Stap 1

  Selecteer in de linkerkolom de map(pen) van je mailbox waarvan je een back-up wilt maken. Je kunt meerdere mappen tegelijk selecteren door de command-toets ingedrukt te houden.

  Klik bovenaan in de menubalk op 'Postbus' en vervolgens op 'Exporteer postbus...'.

  Maak een export van jouw mailbox


  Stap 2

  Kies waar op je computer je de back-up wilt opslaan en klik op 'Kies'. Je back-up is nu opgeslagen als .mbox bestand.


  Een back-up van je e-mail terugplaatsen

  Stap 1

  Klik bovenaan in de menubalk op 'Archief' en klik vervolgens op 'Importeer postbussen...'.

  Importeer je mbox back-up naar mail op mac


  Stap 2

  Selecteer waar je de gegevens uit wilt importeren. Omdat het om mbox-bestanden gaat selecteer je 'Bestanden met mbox-structuur'. Klik vervolgens op 'Ga door'.

  Kies het type bestand waaruit je importeert


  Stap 3

  Selecteer de juiste .mbox bestanden vanaf je computer om te importeren. Zodra de import is geslaagd staan de berichten in een nieuwe map in je mailbox genaamd 'Geïmporteerd'.


  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een back-up van je e-mail maakt en terugplaatst met Mail op de Mac.
   
  Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op