Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik wil de PHP-versie updaten van DirectAdmin

  Onze voorgeïnstalleerde versie van DirectAdmin komt standaard met CentOS als onderliggend besturingssysteem. CentOS gebruikt standaard vaak wat oudere versies van software (wel met recente security-updates) omdat het stabiliteit verkiest boven nieuwe features. Wij updaten met regelmatig onze installatie-image. In dit artikel gaan wij er echter vanuit dat je zelf je PHP-versie wil updaten.

  • Voor deze stappen is minimaal 512MB vrije RAM op je VPS nodig. Controleer eventueel met het top-commando of je genoeg vrij geheugen hebt.
    
  • Het is niet zonder risico om de PHP-versie van jouw VPS te updaten. Maak dan ook altijd eerst een snapshot zodat je bij problemen hierop kunt terugvallen.
    
  • Het is niet mogelijk om via de reguliere yum update een andere versie van PHP te verkrijgen. De packages voor PHP zijn bewust door DirectAdmin buiten de standaard yum 'repository' gehouden. Je zult dan ook altijd PHP moeten updaten via de custombuild software van DirectAdmin.
    
  • De huidige versie van PHP kun je altijd controleren met het commando php -v
    
  • Voer de stappen in dit artikel uit met sudo, of als root-user.

  PHP updaten met custombuild


  Stap 1

  Log in via de console in het controlepaneel of via SSH.


   

  Stap 2

  Ga naar de folder van custombuild op de VPS:

  cd /usr/local/directadmin/custombuild

  Gebruik je DirectAdmin 1.50 of nieuwer? Ga dan naar stap 3.

  Controleer of je wel al van versie 2.0 van Custombuild gebruik maakt. Dit kun je doen door het volgende commando uit te voeren (wanneer je in de juiste folder zit):

  ./build version

  Mocht blijken dat je nog gebruik maakt van een oudere versie van custombuild, dan kun je door middel van onderstaande stappen updaten naar versie 2.0:

  cd /usr/local/directadmin 
  mv custombuild custombuild_1.x 
  wget -O custombuild.tar.gz http://files.directadmin.com/services/custombuild/2.0/custombuild.tar.gz 
  tar xvzf custombuild.tar.gz 
  cd custombuild

  Stap 3

  Met onderstaande commando's stel je je VPS in om zowel PHP 7.3, 7.2, 7.1 als PHP 5.6 te ondersteunen. Je kunt dan na het doorlopen van dit artikel onder 'user level' > 'domain setup' tussen deze versies wisselen.

  • Je kunt ervoor kiezen om 1 tot 4 PHP-versies tegelijk te ondersteunen. Wil je één versie ondersteunen? Stel die dan in op php1_release en zet de overige phpX_release waardes op no. Wil je meer versies ondersteunen, voeg dan php3_release en/of php4_release toe.
    
  • Ten tijde van deze update ontvangen enkel 7.3 en 7.2 nog beveiligingsupdates. Wij raden aan oudere versies niet te ondersteunen op je VPS.

  (PHP-FPM is een snellere oplossing dan fast-cgi en geeft een betere performance van je websites bij grotere aantallen bezoekers)

  ./build update 
  ./build set php1_release 7.3
  ./build set php2_release 7.2
  ./build set php1_mode php-fpm
  ./build set php2_mode php-fpm
  ./build set mod_ruid2 no
  ./build php n
  ./build rewrite_confs

  Apache hoort na het updaten automatisch te herstarten, maar mocht dit niet gebeuren moet je dit eerst handmatig uitvoeren om de nieuwe versie van PHP te gebruiken:

  systemctl restart httpd

  Tip! Er is ook een plugin beschikbaar voor custombuild 2.0 waardoor je vanuit DirectAdmin zelf de PHP-versie kunt updaten en aanpassen. Ga hiervoor in DirectAdmin naar de Plugin Manager (Admin level) en voer de volgende locatie in onder 'URL': http://www.custombuild.eu/plugin/custombuild.tar.gz Klik op Add Plugin en de installatie begint. Nadat deze is voltooid kun je onder het kopje 'Extra Features' de custombuild instellingen vanuit DirectAdmin zelf beheren.


   

  Daarmee zijn we aan het eind van dit artikel gekomen. Voor meer informatie over het updaten van DirectAdmin kun je onze DirectAdmin tutorial series raadplegen.

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt ons bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op