Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Waar vind ik de houder (eigenaar) van mijn .nl domeinnaam?

  De houdergegevens van je .nl domeinnaam laten zien wie de juridische eigenaar van de domeinnaam is. Dit is bijvoorbeeld van belang als een domeinnaam in quarantaine staat en opnieuw geactiveerd moet worden of als er een escalatieprocedure nodig is omdat de huidige provider van je domeinnaam de verhuiscode niet aan je wil geven. 

  De houdergegevens zijn onderdeel van de WHOIS-gegevens. De WHOIS-gegevens kan je opzoeken bij het overkoepelende register SIDN op https://www.sidn.nl. Niet alle WHOIS-gegevens, zoals de houdergegevens, zijn echter openbaar. Als je de niet-publieke houdergegevens nodig hebt dan kan je deze bij SIDN opvragen.

  Hieronder lichten we toe wat de WHOIS-gegevens zijn, welke houdergegevens publiek inzichtelijk zijn bij .nl domeinen en hoe je de niet-publieke houdergegevens van je eigen .nl domeinnaam kunt opvragen.


  De WHOIS-gegevens

  De WHOIS-gegevens van een .nl domeinnaam geven in eerste instantie informatie over de status van de domeinnaam. Zo kan een domeinnaam bijvoorbeeld beschikbaar of reeds geregistreerd zijn en actief of inactief. Bij 'Registrar' zie je doorgaans ook de partij terug waar de domeinnaam is geregistreerd.

  Naast de beschikbaarheid van een .nl domeinnaam, vind je ook de volgende gegevens terug:

  • De contactgegevens van het administratieve en het technische contact
  • De status van DNSSEC (actief of niet)
  • Welke nameservers er ingesteld staan voor de domeinnaam
  • Wanneer de domeinnaam geregistreerd is
  • Wanneer de gegevens van de domeinnaam het laatst gewijzigd zijn.
  • Als de houder een bedrijf is zie je tevens de naam van de houder. In verband met de privacywetgeving heeft SIDN ervoor gekozen de naam van de houder bij particuliere houders niet publiek te tonen.

  Bekijk voor meer informatie over WHOIS-gegevens bij andere extensies of de WHOIS in het algemeen ook: Wat is WHOIS?


  De houdergegevens

   Hieronder zie je terug welke houdergegevens je kunt zien in de publieke WHOIS-informatie:
   

  • De houder is een particulier: De gegevens van de houder zijn volledig afgeschermd. Alleen de e-mailadressen van de administratieve en technische contactpersonen zijn zichtbaar. 
  • De houder is een bedrijf: In de houdergegevens vind je alleen de naam van het bedrijf terug, geen adres- of contactgegevens. Daarnaast zijn de e-mailadressen van de administratieve en technische contactpersonen zichtbaar.

  Opvragen van niet-publieke houdergegevens

  Het opvragen van de niet-publieke houdergegevens via de hieronder vermelde procedure is alléén mogelijk voor .nl domeinen waarvan jij zelf de houder bent. Als je zelf niet de houder van de .nl domeinnaam bent dan kan je de houdergegevens niet via deze weg opvragen.

  Mocht je zwaarwegende belangen hebben om toch de houdergegevens van een actief .nl domein van iemand anders in te zien dan kan je het beste contact opnemen met het register SIDN. Bekijk hiervoor de pagina SIDN en Privacy op hun website.

  Voor domeinen in quarantaine kun je bij SIDN de niet-publieke houdergegevens opvragen door een e-mail te sturen naar support@sidn.nl. Zorg ervoor dat je hierin het e-mailadres en de postcode van de huidige houder toevoegt ter verificatie.

  SIDN zal na het verifiëren van het verzoek reageren met de WHOIS informatie. Het is belangrijk dat hiervan een screenshot meestuurt wanneer je contact opneemt met onze support-afdeling voor het heractiveren van een .NL domeinnaam die voorheen niet bij TransIP stond.

  Wanneer je de niet-publieke houdergegevens van je eigen .nl domeinnaam wilt inzien zijn er 2 mogelijke situaties:

  Je .nl domeinnaam staat bij TransIP

  Wanneer de .nl domeinnaam bij TransIP staat, kan je in je controlepaneel zien welke WHOIS-gegevens er hiervoor in ons systeem opgeslagen zijn. Je kunt deze gegevens als volgt terugvinden en wijzigen.

  Stap 1

  Log in op je controlepaneel met je gebruikersnaam en wachtwoord.

  Stap 2

  Klik op 'Domein' en klik vervolgens aan de linkerkant op de domeinnaam waar het om gaat. (Niet aanvinken)

  Stap 3

  Je ziet nu bij 'Jouw webadresgegevens' al de naam, het e-mail adres en de stad van de houder. Om de rest van de houdergegevens te zien of om deze te wijzigen klik je op het tandwiel rechts van 'Jouw webadresgegevens'.

  Stap 4

  In het volgende scherm staan de gegevens van zowel de houder als het administratieve en technische contact. Deze gegevens kan je in dit scherm wijzigen. Sla de wijziging tot slot op met de knop 'Opslaan' rechts onderaan het scherm.

  Belangrijk:

  • Als je geen toegang (meer) hebt tot je controlepaneel dan kan je de stappen in het volgende artikel volgen: Ik ben mijn inloggegevens kwijt
  • Mocht je willen weten wat er bij het overkoepelende register SIDN in de WHOIS-gegevens als houder staat, dan gaat dit op dezelfde manier als voor .nl domeinen die niet bij TransIP staan. Volg hiervoor de stappen onder "Je .nl domeinnaam staat niet bij TransIP".
   Als de stappen onder "Je .nl domeinnaam staat niet bij TransIP" niet lukken omdat je geen toegang (meer) hebt tot het e-mail adres van de houder of de postcode van de houder niet (meer) weet, neem dan contact op met onze supportafdeling.
  Delete
  Je .nl domeinnaam staat niet bij TransIP

  Het overkoepelende register SIDN heeft een speciale procedure zodat je zelf de houdergegevens van je .nl domeinnaam bij hen kunt opvragen. We hebben de stappen van deze procedure hieronder toegelicht:

  Stap 1

  Ga naar de volgende pagina van SIDN: SIDN - Houdergegevens opvragen

  Stap 2

  Vul op deze pagina de gevraagde gegevens in:

  • Bij '.nl-domeinnaam' vul je jouw .nl domeinnaam in waarvan je de houdergegevens wilt opvragen.
  • Bij 'E-mail adres' vul je het huidige e-mail adres van de houder in.
  • Bij 'Postcode' vul je de huidige postcode van de houder in.

  Klik vervolgens op 'Versturen'

  Stap 3

  Als de gegevens die je ingevuld hebt overeenkomen met de correcte gegevens van de houder die bij SIDN bekend zijn, dan ontvang je een e-mail. In deze e-mail zitten twee links:

  • Er staat een link in die voor jezelf bedoeld is zodat je de houdergegevens kunt inzien
  • Er staat nog een tweede link in die je kunt doorgeven aan het bedrijf waarmee je de houdergegevens wilt delen.

  De beide links verwijzen naar een overzicht bij SIDN waar de houdergegevens inzichtelijk zijn.

  Belangrijk:

  • Deze links zijn maar één keer te gebruiken. Daarnaast zijn ze maximaal één week geldig. Als je al een keer op de link geklikt hebt of als deze ouder dan één week is dan zal je een nieuwe e-mail moeten opvragen.
  • Het kan zijn dat de e-mail van SIDN in je spam terecht komt. Controleer daarom ook je spamfolder.
  • Als je geen toegang (meer) hebt tot het e-mail adres van de houder of je de postcode van de houder niet (meer) weet dan heb je twee mogelijkheden:
   • Je kunt contact opnemen met de provider waar de domeinnaam bij geregistreerd staat. Deze vind je terug in de publieke WHOIS-informatie bij SIDN op https://www.sidn.nl.
   • Je kunt contact opnemen met SIDN. Bekijk hiervoor de pagina SIDN en Privacy op hun website.
  Delete

  In dit artikel hebben we uitgelegd waar je de houder van je .nl domeinnaam kunt vinden.

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina en met de knop 'Contact' in je controlepaneel.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op