Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Een snapshot op een andere VPS installeren

  Je kunt een aangemaakte snapshot van je VPS ook op een andere VPS met gelijke of betere specificaties installeren door onderstaande stappen te doorlopen.

  • Op een VPS met een actieve VPS-lock kan je geen snapshot terugzetten.
  • Instellingen van de VPS-firewall van de VPS waarop je de snapshot terugzet, blijven behouden.
  • In verband met de benodigde SSD-schijfruimte is het niet mogelijk om de snapshot van een grotere VPS te installeren op een kleinere VPS.
  • Indien je op de originele VPS uit de snapshot statisch geconfigureerde IP-adressen gebruikt, dan zal de netwerkverbinding van de VPS waar de snapshot op teruggeplaatst wordt nog niet direct actief zijn. Deze kan immers niet van dezelfde IP-adres(sen) gebruik maken. Om deze te activeren moet je de IP-adressen van de VPS handmatig aan de netwerkinterfaces van de VPS toevoegen en de IP-adressen van de 'originele' VPS verwijderen. Meer informatie over het configureren van statische IP's op je VPS kun je hier terugvinden.

  Stap 1

  Ga in het controlepaneel naar de 'BladeVPS'-pagina en klik links op de naam van de server waarop je de snapshot wil installeren.


  Stap 2

  Klik vervolgens rechts bovenaan op 'Beheren' en daarna op 'Snapshots'. Je kiest hier dus voor een VPS waarop je de snapshot wilt installeren, niet de VPS waarvan je de snapshot wilt gebruiken.

  vps beheren snapshots


  Stap 3

  Onderaan de pagina zie je een overzicht met de beschikbare snapshots van andere VPS'en (indien van toepassing) onder het kopje 'Herstel een snapshot van een andere VPS'. In verband met de benodigde SSD schijfruimte is het niet mogelijk om de snapshot van een grotere VPS te installeren op een kleinere VPS. Deze kun je herkennen aan het label VPS te klein.

  snapshots incl andere VPS'en

  Klik op 'Herstel' achter de gewenste snapshot om deze terug te plaatsen op je VPS. Het kan, afhankelijk van de grootte van de originele snapshot, enige tijd duren voordat de VPS weer volledig te gebruiken is.


  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op