Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Ik wil een domeinnaam met speciale karakters registreren

  Soms komt het voor dat je een domeinnaam met speciale karakters wilt registreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan karakters zoals een trema (ü), een letter met een accent grave (é) of een emoji. Als je een domeinnaam wilt registreren die dit soort karakters bevat, dan kun je deze karakters direct in onze domeinnaam checker invoeren.

  Om een domeinnaam met speciale karakters te bestellen wordt deze in de domeinnaam checker automatisch omgezet naar een zogeheten Punycode. Dit is een code waardoor browsers weten welke karakters ze moeten tonen. Je zult daardoor in de resultaten van de domeinnaam checker een aparte code terugzien als domeinnaam. Deze begint in de regel met xn--. 

  • De domeinnaam wordt alleen tijdens de bestelling als Punycode getoond. Voor je bezoekers en in je controlepaneel wordt je domeinnaam normaal weergegeven, precies zoals je het besteld hebt. 
  • Niet alle extensies ondersteunen alle speciale karakters. Het hangt van het overkoepelende register van een extensie af of deze ondersteund worden en zoja welke karakters dat precies zijn. Als een extensie speciale karakters niet ondersteunt mislukt de bestelling. Je krijgt dan na de bestelling een foutmelding te zien. Voor een mislukte bestelling worden uiteraard geen kosten gerekend. 
  • Een uitgebreid overzicht van welke extensies welke speciale karakters toelaten vind je op de website van IANA, de Internet Assigned Numbers Authority.
  Voorbeeld van een domeinnaam met een speciaal karakter

  Stel dat je de domeinnaam überhaupt.de zou willen registreren. Dan is het volgende van belang:

  • Je voert de domeinnaam überhaupt.de bij onze domeinchecker.

   domein checker idn

  • In de domeinchecker zie je überhaupt.de staan. In het resultaat eronder zie je Punycode. In dit voorbeeld is dat xn--berhaupt-55a.de. (Omdat dit een voorbeeld is zal je in de praktijk een andere code beginnend met xn-- zien).

   domein checker idn order

  • Klik op 'Kiezen' naast de Punycode om het bestelproces te vervolgen en de domeinnaam te bestellen
  Voorbeeld van een domeinnaam met emoji's

  Stel dat je de domeinnaam .fm zou willen registreren. Dan is het volgende van belang:

  • Je voert de domeinnaam .fm bij de domeinchecker op onze homepage.

   domein checker emoji

  • In de domeinchecker zie je .fm staan. In het resultaat eronder zie je Punycode. In dit voorbeeld is dat xn--yp8hf1a‎.fm. (Omdat dit een voorbeeld is zal je in de praktijk een andere code beginnend met xn-- zien).

   domein checker emoji order

  • Klik op 'Kiezen' naast de Punycode om het bestelproces te vervolgen en de domeinnaam te bestellen

   Let op bij emoji's

  • De meeste veel voorkomende extensies zoals .nl, .com, .be en .eu ondersteunen nog geen emoji's. Het hangt van het overkoepelende register van een extensie af of deze ondersteund worden. Emoji's worden bijvoorbeeld wel ondersteund door de volgende extensies: .ml, .tk, .fm, .je, .ws.
    
  • Als een extensie geen emoji's ondersteunt mislukt de bestelling. Je krijgt dan na de bestelling een foutmelding te zien. Voor een mislukte bestelling worden uiteraard geen kosten gerekend. 

  In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je een domeinnaam met speciale karakters kunt registreren.

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op