Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is DNSSEC?

  DNSSEC is een uitbreiding voor het oeroude DNS-protocol en staat voor 'DNS Security Extensions'. Deze uitbreiding op het DNS-protocol maakt het gebruik van domeinnamen veiliger. Met DNSSEC is het niet langer mogelijk om via zogeheten cache poisoning of 'man-in-the-middle' aanvallen verkeer naar een domeinnaam te beïnvloeden.

  Om dit soort type aanvallen te voorkomen, koppelt DNSSEC het antwoord op een DNS-query aan een digitale handtekening. Hierdoor is te controleren of de records die een DNS-server stuurt wel valide zijn. Om dit te bewerkstelligen worden DNS-servers voorzien van een systeem voor asymmetrische cryptografie, oftewel ‘public-key cryptography’. DNS-informatie wordt hierdoor gesigned met een private key. Hierdoor kunnen gebruikers met een public key nagaan of de verstuurde informatie klopt en er geen problemen zijn met deze informatie.

  Lees ook ons blog 'Wat is DNSSEC' voor meer informatie over de voordelen van DNSSEC!

  Wil je weten welke domeinextensies DNSSEC ondersteunen? Zoek dan in dit overzicht een extensie op en klik rechts op 'Meer informatie'. In het overzicht van de extensie zie je terug of DNSSEC wordt ondersteund:


  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op