Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Overzicht creatorstories

Creatorstory

Waterkaart Nederland

Al sinds 2009 ben ik appbouwer, meer 70 zijn het er inmiddels, voor Android, iOS en Windows. In totaal gebruiken op dit moment 450.000 actieve gebruikers mijn apps: vooral veel weerapps en maritieme apps, zoals Zeeweer en Het Getij.

Het begin Heel lang wilde ik vooral de maritieme data al eens samenvoegen: one app to rule them all! Echter was veel data lang niet beschikbaar, tot vorig jaar. Dat werd Waterkaart Nederland: de meest complete waterkaart en vaarkaart van Nederland. Met alle vaarwegkenmerken, betonning, verkeersborden en live bruggen en sluizen: openingstijden, telefoonnummers en marifoonkanalen. Op de website, voor iOS en Android.

Traditionele en statische digitale waterkaarten helpen immers bij navigatie, maar zijn al op het moment dat ze uitkomen verouderd. Want deze kunnen immers niets zeggen over bijvoorbeeld veranderende sluistijden, actuele werkzaamheden, de waterstanden en de actuele bezettingsgraad van ligplaatsen. Om over verplaatste bebakening en betonning maar te zwijgen.

De oplossing De (TransIP)-servers achter de Waterkaart zijn de oplossing: 24/7 halen ze de actuele waterdata uit meer dan 25 externe open datasystemen op en verwerken deze in de databases, waardoor gebruikers van de apps op alle platformen altijd bij de tijd zijn.

De apps bieden nu dus ook honderden waterstandmeetpunten met live waterstanddata, getijcurves, het actuele zeeweer, vaarwaterdieptes, gegevens van KNRM stations en de waterkwaliteit van talloze Nederlandse zwemwaterplekken. En natuurlijk de actuele Scheepvaartberichten met werkzaamheden.

En nu vooruit De Waterkaart Nederland draait sinds mei 2018 en heeft nu al 7000 actieve gebruikers. Zoals het systeem nu staat is deze al enorm compleet, maar het is slechts het fundament. Nu willen we vooruit en de TomTom van de Nederlandse vaarwegen bouwen! Mijn toekomstige uitdagingAls je zo veel data hebt over vaarwegen, dan weet je dus ook hoe lang het gaat kosten om van A naar B te varen. De Waterkaart Nederland moet de TomTom van de Nederlandse vaarwegen worden, daarvoor moet we nog veel algoritmisch werk verzetten.

Heeft deze creatorstory jou geïnspireerd?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Deel deze creatorstory

Heb je ook een verhaal te vertellen?

Deel jouw verhaal ook met ons en wie weet staat het binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.