Feature Request overzicht

Feature request

Bestandsselectie voor backup naar STACK

Op dit moment is er weinig tot niets in te stellen wat wel of niet moet worden opgeslagen op de STACK. Je kiest een partitie of map en alle onderliggende bestanden worden opgeslagen, behalve verborgen bestanden. De volgende uitbreidingen zouden volgens mij voor zowel de gebruiker als voor TransIP toegevoegde waarde kunnen hebben.

Partitie/map keuze Geef de mogelijkheid om van een partitie/map te kunnen kiezen welke onderliggende mappen wel/niet moeten worden opgeslagen. Bijv.:

  • van mijn Windows gebruikersbestanden wil ik graag een backup hebben van bepaalde applicatiegegevens, met name van programma's die een sessie bewaren (browsers, Komodo editor, etc.). Overige bestanden (de bulk) hoef ik geen backup van, maar dat is nu niet in te stellen zonder voor elke submap een synchronisatie verbinding aan te maken.
  • van de meeste partities wil ik een volledige backup, maar niet van b.v. $RECYCLE.BIN . Dergelijke systeembestanden worden nu continue aanbeboden ter opslag en vervolgens afgewezen door STACK. Bij grotere bestanden kost dit met hoge frequentie veel processortijd (tot 30% van mijn Intel Core I7 processor) en dataverkeer.

Verborgen bestanden keuze Momenteel kun je alleen kiezen voor het wel/niet opslaan van verborgen bestanden voor alle synchronisatie verbindingen. Geef de mogelijkheid om deze keuze in te stellen per verbinding of per type bestand. Bijv.:

  • Van mijn C partitie wil ik bepaalde bestanden opslaan (zie boven). De meeste verborgen (systeem) bestanden ben ik niet in geïnteresseerd (reden ook waarom TransIP verborgen bestanden standaard niet opslaat).
  • Van de partitie waarop ik de bestanden van mijn websites bewaar wil ik (bijna) alle verborgen bestanden bewaren, want die maken zinvol onderdeel uit van website / server instellingen (b.v. .htaccess, .qmail) Omdat ik de verborgen website/server bestanden wil bewaren moet ik nu verplicht ook een grote hoeveelheid bestanden van de C partitie bewaren (kost tijd, schijfruimte en véél dataverkeer).
Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
nathantaal 26 september 2018 (#1994)

Goed bericht, ik ben hier terecht gekomen door de zoekmachine van transip. Ik wil namelijk ook de mogelijkheid om verborgen bestanden te synchroniseren.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op