Plesk DNS koppeling met TransIP

Hi TransIP,

Zou het niet geweldig zijn als de DNS records vanuit een Plesk installatie gesynchroniseerd kunnen worden met de globale TransIP DNS? Ik merk dat Plesk zelf al extensies beschikbaar stelt voor bijvoorbeeld Azure DNS en DigitalOcean DNS. Een Plesk extensie voor TransIP zou top zijn.

Met vriendelijke groet, Bas Milius

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
mavanbijleveld1995 22 mei 2018 (#1299)

https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/26-nameservers-instellen-transip-nameservers-secondary/

Dat was het artikel wat ik bedoelde. Niet helemaal het zelfde maar misschien kan je er iets mee.

0
mavanbijleveld1995 22 mei 2018 (#1298)

Als ik mij niet vergis is deze mogelijkheid er al. Niet via een extensie, maar via een heel lastig stappenplan. Het is dan zo dat de DNS Servers van TransIP de DNS-server van Plesk over kunnen nemen. Echter moest dit aan heel veel voorwaarden voldoen en kan ik het artikel zo snel even niet vinden.

0
xvilo 5 april 2018 (#1069)

Je zou dit eventueel ook zelf kunnen opstellen d.m.v. de TransIP API en de Plek API.

Ik heb er persoonlijk wel zelf overna zitten te denken om dit te maken voor Direct Admin. Ik kan mijn Direct Admin VPS wel als DNS server gebruiken. Maar de performance zal altijd minder zijn.