Feature Request overzicht

Feature request

opnsense vps

Ik zou graag de mogelijkheid zien om opensense als os op een vps af te nemen. Nu zijn er al pfsense vps te bestellen als router os maar nog geen opensense.

Opensense is een fork van pfsense. En is meer opensense comunity driven pfsense is meer commercial Draait ook op freebsd Dus bijna het zelfde met een paar verschillen. Differences between pfSense and OPNSense

One of the main differences between both is the operating system: pfSense is built on FreeBSD, while OPNsense is built on HardenedBSD, a fork of FreeBSD focused on security. There are also differences in updates, as pfSense targets three releases per year, while OPNsense schedules two major releases each year, with security updates every two weeks.

Dus opensense wordt regelmatiger geupdate dus veiliger.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
xafax 1 juli 2023 (#10102)

Je kunt eventueel een opnsense installatie op proxmox doen, en dan zowel de beoogde VPS bij Transip als die installatie op proxmox in rescue linux opstarten. Met een DD over SSH kun je dan de complete schijf overzetten. Wat ook kan is een standaard freebsd bootstrappen naar opnsense, staat beschreven bij opnsense documentatie.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op