Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Feature Request overzicht

Feature request

Open Publication Distribution System (OPDS) functionality STACK

Graag zou ik de mogelijkheid willen om (een deel van) mijn STACK als Open Publication Distribution System aan te kunnen merken. Zie OPDS het als een soort shared link welke een RSS-achtige feed presenteert om zo andere applicaties digitale content in te kunnen lezen en te gebruiken.

Mijn persoonlijke use case is om mijn e-books, welke ik in stack bewaar i.v.m. multiplatform toegankelijkheid, in te kunnen lezen met mijn boeken-app, E-reader en laptop. Dit zou mij in staat stellen om onderweg makkelijk nieuwe boeken te kunnen uitzoeken en lokaal te downloaden. Of eigen publicaties makkelijk te delen in een mooi presenteerbaar format. Het presenteert namelijk een "Netflix achtige" view van alle -of een subset- van je eigen boeken.

Dit is mijn eigen use case, maar er zijn er meerder voor te bedenken;

  • Scholen/ bedrijven welke publicaties willen delen.
  • Journals/ dagboeken/ notities kunnen onderweg geschreven worden, en altijd up to date zijn op elk device.
  • Blogs kunnen het gebruiken al feed voor blogs.

  • Verder is het een breed gedragen formaat wat te gebruiken is voor alle grote platforms Windows, Linux, MacOS, IOS, Android EN ook nog alle grote E-readers (Kobo, Kindle, Onyx, pocketbook etc.)
  • Daarbij zou het een unieke feature zijn die STACK als selling point kan gebruiken en een beterr positie zou geven in de markt.
Extra INFO:

Het catalogusformaat Open Publication Distribution System (OPDS) is een (gratis) formaat voor elektronische publicaties, gebaseerd op Atom en HTTP. OPDS-catalogi maken de aggregatie, distributie, ontdekking en verwerving van elektronische publicaties mogelijk. OPDS-catalogi maken gebruik van bestaande of opkomende open standaarden en conventies, met een prioriteit voor eenvoud.

Bronnen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Publication_Distribution_System
https://opds.io/
https://www.openedition.org/8881?lang=en#:~:text=OPDS%20(Open%20Publication%20Distribution%20System,aggregation%20and%20dissemination%20of%20information

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op