Feature Request overzicht

Feature request

Verbeteren gebruiksvriendelijkheid DNS settings beheer formulier

Het huidige formulier is wat onhandig in gebruik en veroorzaakt daardoor vragen die voorkomen kunnen worden. Mijn voorstel bestaat uit meerdere punten.

Voorstel-1: De twee "Opslaan" buttons. Je kan in zowel het onderste als het bovenste blok wijzigingen hebben aangebracht maar de door jou gebruikte button bepaald wat hij gaat verwerken. Na het opnieuw tonen van de pagina blijkt dan dat je de helft kwijt bent. Voorstel: Maak er een button van of laat beide buttons alle wijzigingen verwerken en niet alleen deel.

Voorstel-2: De velden van de "Naam" en "Waarde" settings zijn te beperkt. Als je lange teksten gebruikt dan kan je na invullen niet meer de volledig ingevoerde tekst zien. Dit veroorzaakt gemakkelijk weer fouten bij een volgende veld. Voorstel: Maakt de velden zo dat ze de gehele inhoud van de naam en de waarde laten zien. Door gebruik te maken van een autowrap of een multiline veld.

Voorstel-3: Bij het opzetten van de settings maak je altijd wel eens een foutje. Bijvoorbeeld, ik pas het A record alvast maar weet het AAAA record nog niet. Ondertussen vul ik wel zoveel mogelijk andere velden in. TransIP stelt in dit geval vast dat het AAAA record niet matched met het A record. Komt met een melding en gooit ondertussen al je andere velden maar weg. Voorstel: Als gebruiker mag ik op de beheer pagina invullen wat ik wil en blijft mijn 'draft' bewaard en bewerkbaar totdat ik deze aanbied voor propagatie aan de buitenwereld. Zo werkt het nu ook eigenlijk al. Verschil tussen hoe het nu werkt en mijn voorstel is dat de eventuele fouten die je maakt als gebruiker niet meteen leiden tot verlies van je werk.

Voorstel-4: Als de controller van de settings een fout vaststelt laat hem dan ook iets meer informatie geven waar het da specifiek over gaat. Door de nu beperkte weergave van namen kan je ze niet allemaal zien en een bericht dat gebruikte CNAME niet naar een unieke naam verwijst helpt dan niet zo heel veel. Voorstel: Foutmelding specifieker met naam erbij

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op