Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Feature Request overzicht

Feature request

[Geïmplementeerd] Rest API

Momenteel hebben jullie een SOAP API. Doordat deze API niet makkelijk te gebruiken is, zijn er naast jullie eigen PHP en Go library, geen volledige implementaties van de API in andere talen te vinden.

Zelf heb ik geprobeerd om een nieuwe, betere NodeJS implementatie te maken. Dit heb ik opgegeven toen ik er gaandeweg achterkwam dat de API geen normale SOAP API is, en dat er daardoor 'custom hacks' nodig zijn om het werkend te krijgen (gewone SOAP library is niet afdoende). Daarnaast is de beveiliging van de API onnodig complex: de requests dienen op een onhandige, custom manier, gesigned te worden met de private key.

Graag zou ik zien dat jullie een moderne API zouden implementeren:

  • JSON
  • REST
  • Eenvoudige, gangbare manier van authenticatie, bijv. token in header.

Dit zou het gebruik van de API in allerlei scenarios mogelijk maken, waar dat nu niet het geval is. Probeer bijvoorbeeld de huidige API maar eens te gebruiken via CURL.

========================= 26-02-2020: Een REST-API is perfect geschikt om een eenvoudiger te gebruiken API te ontwikkelen. Wij staan daar helemaal achter en hebben er hard aan gewerkt. Vanaf vandaag is de REST-API live! Voor een quick start, zie https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/77-de-transip-rest-api-gebruiken/ of neem een kijkje in onze REST-documentatie https://api.transip.nl/rest/docs.html

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op