Feature Request overzicht

Feature request

Big Storage delen met meerdere VPS'en over verschillende AZones

Het lijkt mij een gaaf idee om Big Storage te kunnen delen (koppelen) met meerdere VPS'en over verschillende availability zones. Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om een CDN te maken waarbij de content op de Big Storage staat. Hierbij zou dan de aangesproken VPS voor het ophalen van de data de Big Storage in z'n eigen availability zone kunnen raadplegen, waardoor het ophalen van de data snel zal gaan.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
ametheus 5 november 2019 (#3743)

@Matthijs van Beek, Wel, ja, het is technisch onmogelijk zolang je een fysieke schijf emuleert. Maar dat is zeker niet de enige mogelijkheid; je zou ook een gedeeld LUN op een Storage Area Network kunnen emuleren. Dat apparaat, mits geformatteerd met een cluster-aware bestandssysteem, kun je vervolgens mounten op meerdere virtuele machines.

0
Matthijs van Beek Admin 11 juli 2019 (#3300)

Het daadwerkelijk koppelen van Big Storage aan meerdere VPS'en is helaas technisch niet mogelijk; Big Storage is een virtuele schijf die in zekere zin net zo werkt als een fysieke schijf die je in je computer plaatst. Je kan hem maar in één systeem tegelijk plaatsen. Wel zou je de Big Storage via een netwerk beschikbaar kunnen maken door een NFS (Network File System) te gebruiken. Let wel dat Big Storage gebruik maakt van HDD's en dat de performance van het ophalen en wegschrijven van data van/naar Big Storage nooit op zal kunnen tegen de SSD van een VPS zelf.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op