Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Feature Request overzicht

Feature request

slimme synchronisatie om ruimte op computer to besparen

Dropbox en google drive hebben 'slimme synchronisatie'. Alle folders en bestanden zijn lokaal beschikbaar maar nemen geen ruimte in, het zijn placeholders. Pas als je een bestand aanklikt wordt het gedownload. Als je het bestand vervolgens een tijd niet gebruikt wordt het lokaal weer verwijderd om ruimte te besparen.

Zou fijn zijn als Stack dat ook heeft zodat je computer niet vol staat met bestanden die je niet gebruikt.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
Felix Smit Admin 1 maart 2022 (#7694)

@dna75, om ownCloud's Virtual Filesystem te kunnen gebruiken moeten we voor elke STACK-gebruiker een licentie aanschaffen; die kosten zouden we moeten doorberekenen. Om de dienst betaalbaar te houden doen we dat niet. Omdat het ontwikkelen van een eigen implementatie van deze feature veel tijd kost en we in de tussentijd op andere manieren meer klantwaarde toe kunnen voegen, hebben we besloten hier voorlopig niet aan te werken.

0
dna75 20 februari 2022 (#7634)

@Felix Smit, benieuwd of jullie al gekeken hebben of dit 'eenvoudig' te implementeren is.

0
Felix Smit Admin 2 februari 2022 (#7475)

We verkennen de mogelijkheden hiervoor. De STACK-desktopapplicatie is gebaseerd op de ownCloud Desktop App en die biedt een oplossing in de vorm van VFS (virtual file system). Als we die functionaliteit kunnen overnemen in onze applicatie dan kunnen we deze feature in de komende tijd implementeren. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan zullen we onze ontwikkelcapaticeit in die periode inzetten voor andere features.

1
dna75 31 december 2021 (#7180)

Ik denk dat slimme synchronisatie een erg ondergewaardeerd idee is. Misschien dat veel gebruikers het niet kennen of dat de term misschien niet echt voor de hand ligt.

Dropbox is eigenlijk het beste voorbeeld van hoe deze functie uitgerold kan worden. Uiteraard is er nu wel een selectieve sync functie binnen stack waarbij ik kan kiezen welke mappen met de computer gesynchroniseerd moeten worden echter wanneer je bijvoorbeeld een bestand wil downloaden welke je niet in de selective sync hebt geselecteerd, is het erg omslachtig dit alsnog te doen.

Ook is een groot voorbeeld van de slimme synchronisatie dat je kan zoeken in je bestanden zonder dat ze daadwerkelijk allemaal op je computer staan. Op dit moment moet ik eerst naar mijn online stankomgeving en daar vervolgens zoeken waarna ik handmatig nog de map of het bestand moet selecteren in mijn stack instellingen.

Zeker op devices met minder schijfruimte is deze functie natuurlijk ideaal, je kan zo makkelijk bestanden zien en eventueel (tijdelijk) downloaden.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op