Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Feature Request overzicht

Feature request

[Geïmplementeerd] Domein tags filteren met de API

Al jaren gebruik ik servers bij TransIP, maar beheer ik domeinen op mijn eigen DNS. Onlangs kreeg ik een hele berg domeinen overgedragen vanuit een ander TransIP account, die ik ook graag op mijn eigen DNS zet. Het is echter niet mogelijk om de DNS instellingen van een domein, al dan niet in bulk, als bijvoorbeeld zonefile te downloaden. Tip was om met de API de DNS records op te vragen en zelf in een zonefile weg te schrijven. Omdat ik geen honderden zones wil opvragen die ik al in mijn eigen DNS heb, wilde ik filteren, zodat ik alleen de zones uitlees met een bepaalde tag. Dit blijkt niet te kunnen.

Heel graag zie ik dat de tags zoals je die in het TransIP controlepaneel aan producten kan koppelen, terugkomen in de resultaten die je van Transip_DomainService::getInfo($domain) (en eventueel soortgelijke functies voor andere diensten) terugkrijgt.

================

TransIP 02-03-2020: Wij hebben een nieuwe REST-API gelanceerd en daarin deze feature meegenomen. Bij het opvragen van data van een domein krijg je de tags mee, zie bijvoorbeeld https://api.transip.nl/rest/docs.html#domains-domains-get-1 , maar daarnaast is er ook een functie om alle domeinen op te halen die een bepaalde tag bevatten, zie https://github.com/transip/transip-api-php/blob/master/src/Repository/DomainRepository.php (getByTagNames).

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op