Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Feature Request overzicht

Feature request

File locking mogelijk maken in Stack

Ik werk rechtstreeks in de Webdav omgeving van TransIP. Daarbij kom ik steeds tegen dat de Office pakket de bestanden als Read Only opent ipv volledige bewerking. Dit komt doordat de Office de files eerst "lockt" en daarna de kopie opent en deze wordt niet ondersteund door Stack.

Zou het mogelijk zijn om de Webdav naar Class 2 te tillen om de zgn File locking werken mogelijk te maken in Microsoft Office pakket icm Webdav ZONDER TransIP Stack software? Meer details: https://www.webdavsystem.com/server/documentation/ms_office_read_only/ (Punt 1: Your WebDAV server must support Class 2. Microsoft Office locks documents when creating and opening files for editing. If Microsoft Office is unable to lock the document it will be opened as read-only.)

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
mruyter3 24 februari 2020 (#4118)

Heel lastig dat dit niet werkt, moet nu weer een andere cloud gebruiken om dingen op te slaan.

0
mersiemj 27 december 2019 (#3911)

Ik loop ook tegen dit probleem aan! Omdat ik ruimte op m'n macbook wil sparen werk ik via WebDAV. File locking zou echt een uitkomst zijn, zodat ik o.a. weer direct met mijn MS office documenten kan werken.

0
rbcconsultants 9 juli 2019 (#3292)

Wij lopen eveneens tegen dit probleem aan te constateren dat de Word bestanden als -alleen lezen- worden weergegeven. ik sluit mij graag aan bij de opmerking van Penvita, Hoenink en Voolstra .Wij gebruiken Stack ook als netwerkschijf omdat wij vanuit veiligheidsoogpunt de bestanden niet op de macbooks/laptops willen hebben staan. Een snelle oplossing Transip is een pré. Binnen een maand gereed? Dan sturen we jullie een taart

0
jarlhoenink 25 juni 2019 (#3237)

Hoi TransIP, hebben jullie hier al wat plannen voor gemaakt? Dit is een feature dat zeker handig zijn voor MKB in NL die net geen Office 365 Business Premium kunnen betalen of helemaal geen Office 365 willen.

0
penvita 21 juni 2019 (#3227)

ik had vooraf ook niet bedacht dat dit probleem zou spelen, ik gebruik STACK als netwerkschijf voor een bedrijf (veel externe medewerkers, geen eigen server o.i.d.). Dit leek mij een prima oplossing. Maar nu moet iedereen voor alle Word en Excel bestanden een checkout-checkin doen, en heb je dus geen goede bewaking van het beheer van de 'sources'. Daarnaast is het voor het continu werken met grote bestanden om dezelfde reden dus ook niet geschikt. Dus meer dan alleen statische opslag is het niet. Een publicatie platform of backup faciliteit. Maar echt 'in the cloud' werken kan dus niet. Ik vind dit eigenlijk niet een 'wens' maar een 'bug'. Voldoet zo niet aan mijn verwachtingen.

0
voolstra 13 juni 2019 (#3200)

Ik loop ook tegen dit probleem aan! Omdat ik ruimte op m'n macbook wil sparen werk ik via WebDAV. File locking zou echt een uitkomst zijn!

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op