Feature Request overzicht

Feature request

TransIP PHP API client beschikbaar maken via Github & Packagist

Beste,

Gisteren kwam ik in een situatie terecht waarbij ik gebruik "moest" maken van de TransIP API client (PHP). Tot mijn verbazing was deze uitsluitend via een download op jullie website beschikbaar en niet te vinden op Github en/of Packagist.

Ik ben benieuwd waarom jullie ervoor gekozen hebben om de broncode van de client niet beschikbaar te maken op Github (of er niet voor hebben gekozen om het wel te doen). Door het simpele feit dat het een client is die geschreven is in PHP, is de code min of meer per definitie toch al open source. Wanneer de code wél beschikbaar zou zijn op Github, is het voor geïnteresseerden makkelijker om eraan bij te dragen en verbeteringen aan te brengen.

Wanneer ervoor gekozen zou worden de source wél op Github te hosten, is het vervolgens een hele kleine moeite om deze ook op Packagist beschikbaar te maken. Het is wanneer je iets gevoeligs doet als (bijvoorbeeld) het geautomatiseerd wijzigen van je DNS records toch een prettige gedachte om niet afhankelijk te moeten zijn van een package dat door een welwillende derde beschikbaar is gesteld, maar rechtstreeks vanuit de bron beschikbaar wordt gesteld.

Persoonlijk ben ik van mening dat de API client wel een beetje liefde kan gebruiken (een vrachtwagenlading zeg maar) en wanneer de client beschikbaar zou zijn op Github, zou ik er met plezier aan bijdragen. Op de huidige wijze is dat vrijwel onmogelijk. Nu is de client wat mij betreft wel dusdanig verouderd, dat een ground-up rewrite ook niet zou misstaan. Daar wil ik eveneens met plezier tijd en moeite insteken, mits jullie kunnen toezeggen dat jullie dan de intentie hebben de code te reviewen en te openbaren via jullie Github-account en Packagist, zodat we samen naar een betere versie van de client toe kunnen werken.

===============================

TransIP 26-02-2020: Wij vonden ook dat de API een hoop liefde kon gebruiken en die heeft het gekregen in de vorm van onze nieuwe REST-API. Deze is beschikbaar in Github op de volgende plekken:

https://github.com/transip/restapi-php-library

https://github.com/transip/tipctl/

En in packagist op:

https://packagist.org/packages/transip/restapi-php-library

https://packagist.org/packages/transip/tipctl

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op