Feature Request overzicht

Feature request

DNS beheer met derden delen

We beheren veel domeinnamen voor verschillende klanten en hebben daardoor vaak met IT partijen te maken die voor ons e-mail inrichten, waar wij ons enkel focussen op web. Zij sturen ons een e-mail met de gevraagde wijzigingen, wij verifiëren dit bij de klant en voeren dit vervolgens uit.

Het zou handig zijn om op een veilige manier een URL te delen waarin een IT partij (of andere 3rd party) een DNS wijziging kan instellen. Wanneer ze een wijzigingsvoorstel hebben gedaan kunnen wij dit vervolgens goedkeuren, of we hebben ze rechten gegeven dat ze dit zelf mogen publiceren. Dit gekoppeld met een revisie systeem zou ideaal zijn.

Zo scheelt het ons veel werk, zij hebben het in eigen beheer en met eventuele fouten zijn ze zelf verantwoordelijk. Dit is tevens handig voor TransIP klanten waar wij wijzigingen voor doen. Nu sturen ze namelijk hun login en kunnen ze geen 2 factor auth gebruiken. Überhaupt is het sturen van logingegevens niet aan te raden.

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

0
brandways 5 februari 2022 (#7499)

Hoi,

Wij hadden hetzelfde probleem en hebben hier sinds kort een mooie oplossing voor gevonden. https://www.ctrldns.nl/ Ze supporten meerdere providers zoals TransIP, Cloudflare, OpenProvider en Exonet. Je kan records inplannen op een bepaalde tijd. En natuurlijk een domein naam delen met een 3e partij waar jij weer toestemming op kan geven.

0
mrek 10 januari 2022 (#7231)

Eens, nu iedereen meer 2FA gaat gebruiken is delen van account niet meer mogelijk, noodzaak wordt daarmee groot!

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op