Ik krijg een winmail.dat bestand als bijlage in mijn e-mail

Als je email ontvangt met hierbij een bijlage genaamd winmail.dat is deze mail waarschijnlijk verzonden door iemand die gebruik maakt van Microsoft Outlook met Rich Text Format (afgekort RTF) als indeling van het bericht. Dit werkt zonder 'bijwerkingen' indien de ontvanger van het bericht ook gebruik maakt van Microsoft Outlook.

Echter, als deze email wordt verzonden aan iemand die geen gebruik maakt van Outlook, zal een winmail.dat bestand als bijlage aan het bericht worden toegevoegd (dit bestand bevat over het algemeen geen bruikbare informatie anders dan de RTF opmaak).

Om dit bericht correct te ontvangen zal de verzender van dit bericht de indeling van het bericht aan moeten passen naar `Plain text` of `html` indeling.

Meer informatie kan je vinden op de website van Microsoft, via: http://support.microsoft.com/kb/278061/nl