Er zijn phishingmails in omloop die uit naam van TransIP worden verstuurd. Twijfel je over de echtheid van een e-mail van TransIP, klik dan niet op linkjes en neem contact met ons op via je controlepaneel of via support@transip.nl. Lees meer over phishing in onze Knowledge Base: https://www.transip.nl/knowledgebase/artikel/205-wat-is-phishing/
Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

Mijn domein is illegaal wegverhuisd bij TransIP

Voor het verhuizen van een domeinnaam is er, afhankelijk van de extensie, een speciale autorisatiecode nodig. Alleen de beheerder van het account waaronder de domeinnaam staat zal toegang hebben tot deze autorisatiecode. De uitzondering hierop zijn .be domeinen waarbij de autorisatiecode door het overkoepelende register per e-mail verzonden wordt naar het e-mail adres van de houder van de domeinnaam.

Wanneer er desondanks een verhuizing van je domeinnaam is uitgevoerd door een andere provider en je van mening bent dat dit onterecht is dan is het van groot belang dat je hierover contact opneemt met de provider die de verhuizing uitgevoerd heeft. Zij kunnen de zaak dan nader onderzoeken en eventueel actie ondernemen. De provider die de verhuizing heeft uitgevoerd kun je terug vinden in de WHOIS gegevens achter 'Registrar'.

Om dergelijke situaties te voorkomen raden we je aan om altijd voorzichtig om te gaan met de autorisatiecodes van je domeinen. Daarnaast is het raadzaam om ook zorgvuldig om te gaan met de inloggegevens van je TransIP controlepaneel zodat anderen geen toegang kunnen krijgen tot je domeinen en bijbehorende autorisatiecodes.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op