Hulpartikel overzicht

Hulpartikel

De testomgeving voor Managed WordPress

Tijd om aan de website te sleutelen maar bang dat je per ongelijk iets verkeerd doet? Met een Managed WordPress-pakket heb je toegang tot één of meerdere testomgevingen, afhankelijk van de grootte van je pakket. De testomgeving stelt je in staat om zonder zorgen wijzigingen te maken of bijvoorbeeld plugins uit te testen zonder dat jouw live website verandert.

Let op: Je kunt geen wijzigingen van je testomgeving naar je live omgeving publiceren. De testomgeving kun je dus het beste gebruiken om wijzigingen uit te proberen (zoals bepaalde plugins en instellingen) zodat je ze later op je hoofdsite kunt maken.


De testomgeving activeren

Log in op je controlepaneel en navigeer naar jouw domeinnaam via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw Managed WordPress-pakket te beheren.

Klik op webhosting beheren

 

Je kunt een testomgeving aanmaken door in de menubalk op 'Geavanceerde instellingen' -> 'Testomgevingen' te klikken, of door in het overzicht direct op de knop 'Een nieuwe testomgeving maken' te klikken.

Klik op geavanceerde instellingen testomgevingen

Zodra je op de knop 'Een nieuwe testomgeving maken' hebt geklikt kun je de Naam van je testomgeving invoeren en op welk subdomein je de testomgeving wilt aanmaken. Klik op 'Creëren' om de testomgeving aan te maken.

voer een naam en subdomein in

Er wordt nu een exacte kopie van jouw hoofdwebsite gemaakt op het aangegeven subdomein. Na ongeveer 15 minuten is de testomgeving klaar en zie je de volgende opties terug:

voer een naam en subdomein in

  • Klik op 'Beheer je testwebsite' om in te loggen op de testomgeving.
  • Klik op 'Back-up terugzetten vanaf live' wanneer je weer een exacte kopie van je live website op de testomgeving wil zetten.
  • Klik op 'Deze testomgeving verwijderen' om te testomgeving volledig te verwijderen.

 


In dit artikel hebben we laten zien hoe je de testomgeving activeert en waar je deze voor kunt gebruiken.
 
Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.
 
Wil je dit artikel met andere gebruikers bespreken, laat dan vooral een bericht achter onder 'Reacties'.

Heb je ook een goed idee?

Stuur jouw idee in! Met genoeg stemmen komt jouw idee op onze wishlist!

Heeft dit artikel je geholpen?

Maak een account aan of log in om een beoordeling achter te laten.

Reacties

Maak een account aan of log in om een reactie te plaatsen.

Kom je er niet uit?

Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

Neem contact op