Een nieuw OpenStack-project bestellen

Door een 'OpenStack-project' te activeren/aan te maken kun je naar wens virtuele servers aanmaken in de vorm van Openstack 'instances'. Een instance is simpel gezegd een virtuele server waarop je een besturingssysteem kunt installeren, bijvoorbeeld Windows of Ubuntu.

In deze handleiding laten we zien hoe je een 'OpenStack-Project' besteld en geven we aan waar je daarbij op moet letten.

• Log in op je TransIP-account voor je begint aan deze handleiding, of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt.

• Er worden als je nog geen producten afneemt bij TransIP 1,21 verificatiekosten in rekening gebracht. Wanneer je al producten afneemt bij TransIP worden deze kosten niet in rekening gebracht.

• Je betaalt op het OpenStack-platform alleen voor de resources die je gebruikt. De facturering hiervan vindt achteraf plaats.

Stap 1

Ga naar de Public Cloud-pagina (de OpenStack-implementatie van TransIP) en klik op de 'Activeer OpenStack'-knop om een OpenStack-project te activeren.

openstack activeren

Stap 2

Kies een betaalmethode en selecteer indien van toepassing je bank. Klik vervolgens op 'Bestelling afrekenen' om de activatie van OpenStack af te ronden.

bestelling afrekenen

Stap 3

Je krijgt nu een bevestiging van de activatie van je OpenStack-project te zien. Klik op 'Naar mijn controlepaneel' om naar het TransIP-controlepaneel te gaan. Hier kun je OpenStack administratief beheren.

Na het opleveren ontvang je een bevestigings e-mail. Maak eerst een wachtwoord aan om in te kunnen loggen in de webinterface van OpenStack. Je kunt vervolgens aan de slag met je nieuwe OpenStack-project.

bedankt voor je bestelling